Câți copaci sunt în Pădurea Amazoniană?

0
698

Copaci în pădurea amazoniană

Copaci în pădurea amazoniană –Cu toții am auzit de Amazonia, locul unde găsim peste jumătate dintre pădurile tropicale de pe Pământ. Considerat cel mai bogat ecosistem al lumii, Amazonia, Pădurea Amazoniană sau Jungla Amazoniană este o pădure de foioase. Cu aproape 390 de miliarde de arbori divizați în 16.000 de specii, dintre care multe sunt încă nedescoperite.

AmazoniaAșa cum probabil v-ați dat seama, Pădurea Amazoniană este cea mai mare pădure tropicală din lume

Copaci în pădurea amazoniană- Statisticile ne informează că aceasta are o suprafaţă de 5,5 milioane de kilometri şi se întinde pe teritoriul a nouă state din America de Sud.

Conform http://mentalfloss.com/, Amazonia sau Jungla Amazoniană constituie peste jumătate de păduri tropicale rămase pe Pământ. Și reprezintă cel mai bogat ecosistem al lumii. Doar din 2010, cercetătorii au descoperit 400 de specii noi de plante şi de animale aici.

am2Numeroși biologi au efectuat estimări

Și au constatat că Pădurea Amazoniană ar găzdui aproape 390 de miliarde de arbori divizaţi în circa 16.000 de specii. Cu rol esențial în ecosistemul global, acești arbori au devenit atracția a mii de turiști.

Pădurea tropicală amazoniană este  situată în America de Sud

Reprezintă mai mult de jumătate din suprafața împădurită a Planetei și constituie căminul a peste jumătate din speciile de plante și animale din întreaga lume, notează BBC.

Copaci în pădurea amazoniană -Amazonia deţine circa 17% din rezervele de carbon din lume. Însă acestea nu sunt împărţite în mod egal între cele 16.000 de specii de arbori. Un studiu publicat recent într-un jurnal de specialitate a relevat faptul că 1% dintre aceste specii înmagazinează peste 50% din rezervele totale de carbon ale pădurii.

am3Copaci în pădurea amazoniană -Pentru a combate efectele negative ale schimbărilor climatice, arborii din Pădurea Amazoniană au și capacitatea de atrage carbonul din atmosferă.

Prin urmare, peste 32 de milioane de acri de pădure au fost plantaţi din 2008, compensând în parte cu defrişările care continuă să aibă loc în pădurile tropicale.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here