Ce așteaptă astăzi lumea credincioșilor?

0
95

luminaLumea așteaptă astăzi de la Biserică iubirea lui Hristos trăită de ei. Așteaptă fapta de generozitate. Așteaptă înfrânarea egoismului, entuziasmul cuvântului, promptitudinea comuniunii – lipsită de mândrie – cu orice om. Iar Biserica suntem toți cei ce facem parte din ea, toți cei ce suntem mădulare ale trupului lui Hristos, sau ale lui Hristos Însuși. Niciun mădular nu trebuie să înceapă a lucra împotriva altui mădular. Să se considere fiecare în stare și obligat să pornească aceasta de la sine.

Poate supraviețui lumea, omul, fără comuniunea iubirii evanghelice?

Se înțelege că nu poate supraviețui lumea de azi fără credință, fără  această comuniune de iubire creștină, dat fiind că azi această iubire nu e numai răcită, ci înlocuită în mare parte de doctrine care îndeamnă la ura dintre oameni, dintre națiuni, dintre sisteme politice. Dacă ura aceasta va prinde în mrejele ei cea mai mare parte dintre oameni, greu va mai putea supraviețui lumea, date fiind armele distrugătoare ce stau la dispoziția acestei uri. De aceea, niciodată n-a fost mai necesară înmulțirea celor ce propovăduiesc cu cuvântul și cu pilda vieții lor iubirea dintre oameni, care nu are niciun izvor de putere atât de clar și de hotărât ca Evanghelia lui Hristos. În sensul acesta împuținarea glasurilor care vestesc iubirea evanghelică, prin înăbușirea glasurilor care vestesc iubirea evanghelică, prin înăbușirea lor de către glasurile urii între oameni, sau prin slăbirea credinței în Hristos, absența tot mai mare a iubirii evanghelice dintre oameni pune în tot mai mare pericol supraviețuirea lumii.

”Convorbiri duhovnicești”, Protos. Ioanichie Bălan

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here