Ce au în comun oamenii nefericiți

0
314

Ce au în comun oamenii nefericiți…

Cu toţii vrem să fim fericiţi într-un fel sau altul. Cu toţii ne îndreptăm către fericire, cu toate că majoritatea dintre noi nu ştim unde să o căutăm cu adevărat. Majoritatea oamenilor nefericiţi au câteva lucruri în comun.

Iată zece dintre acestea, potrivit celor de la care2.com:

you are good

10. Oamenii nefericiţi nu se plac pe ei înşişi

Devenim fericiţi prin felul în care privim viaţa şi prin modul în care ne bucurăm de fiecare moment. Devenim fericiţi prin felul în care ne privim pe noi înşine. Deschizându-ne inimile putem găsi pacea pe care o căutam, deci pacea trebuie să înceapă cu noi. Dacă nu te placi, nu o să fi niciodată fericit, aşa că oferă-ţi o pauză. Învaţă să te iubeşti, o meriţi!

9. Nu au animale de companie

Animalele de companie sunt un suport emoţional care ne oferă dragoste necondiţionată, dar în acelaşi timp este necesar ca şi noi, la rândul nostru să le oferim ceva la schimb. Dacă te gândeşti să devii proprietarul unui animal de companie, ia în considerare varianta unei adopţii.

8. Nu-şi iubesc propriul oraş

Adesea ne simţim împotmoliţi în propriile vieţi. Trăim într-un oraş nu tocmai pe placul nostru şi nu avem nici o idee cum am putea schimba situaţia. Aceasta este o oportunitate de a face un pas în spate pentru a te întreba de ce simţi acest lucru. Oare cine are o problemă, tu sau oraşul?

În cazul în care simţi că nu mai poţi locui în acel oraş, mută-te. Cine spune că trebuie să locuim o viaţă în acelaşi oraş?

7. Oamenii nefericiţi sunt singuri

Cultivarea relaţiilor este un aspect foarte important al vieţii tale de care depinde fericirea şi sănătatea ta fizică şi psihică. Nu ne referim la relaţiile virtuale, dat fiind faptul că în ziua de azi mulţi dintre cei din jurul nostru privesc laptopul ca pe cel mai bun prieten. Singur sau nu, casătorit sau nu, este foarte important să ţinem legătura cu prietenii noştrii şi în special cu familia noastră.

6. Aceştia cred că posesiunile o să-i facă fericiţi

Oamenii nefericiţi sunt cei mai buni clienţi, iar industria producătorilor este conştientă de acest lucru. Aceştia încearcă tot timpul să-şi umple golul interior consumând, fie alcool, fie mâncare, sau shopping. Problema intervine atunci când realizăm că fericirea nu poate fi consumată, aceastra trebuie cultivată din interior. Întâlnindu-te cu dorinţele, te va face să fii fericit doar pentru puţină vreme.

5. Au un drum lung de mers până la serviciu

Atunci când petreci pe drum câteva ore pentru a ajunge la serviciu, poţi spune că te afli într-o situaţie dificilă. Ai doar două variante în cazul acesta: ori îţi dai demisia, ori accepţi situaţia aşa cum este şi mergi mai departe.

4. Oamenii nefericiţi au o minte agitată

Oamenii nefericiţi îşi petrec mai mult de jumătate din viaţa lor gândindu-se la cum să-şi trăiască viaţa în loc să o facă cu adevărat. Potrivit unu studiu, mintea acestora sta în calea fericirii lor. Cu cât te concentrezi mai mult pe ceea ce faci, atunci când faci ceva, cu atât mai fericit o să fii. Meditaţia este o modalitate prin care poţi învăţa să te bucuri de momentul prezent, în aşa fel încât să te bucuri de viaţă care ţi-a fost oferită.

3. Aceştia nu au hobby-uri

Fericirea este strâns legată de hobby-urile din viaţa noastră. O persoană care are o viaţă activă, este o persoană fericită. Pentru a te simţi bine, trebuie să faci mişcare. Indiferent de ceea ce faci, atâta timp cât te simţi bine şi-ţi face plăcere, este minunat.

2. Aceştia sunt îngrijoraţi în mod constant de situaţia financiară

Studiile au demonstrat că banii nu ne fac mai fericiţi. Nu avem nevoie de foarte mulţi bani pentru a fi fericiţi, dar în acelaşi timp avem nevoie de atât de mulţi bani încât să nu ducem grija plății facturilor la utilităţi şi să ne putem asigura un trai decent. Fericirea nu are nici-o legătură cu situaţia materială, iar majoritatea oamenilor din topurile economice ţi-o pot confirma.

1. Oamenii nefericiţi îşi urăsc locul de muncă    

Uneori petreci opt ore sau chiar mai mult, la locul de muncă. Dacă nu-ţi suporţi locul de muncă, inevitabil nu-ţi suporţi viaţa, deoarece petreci mai mult de 40 de ore, din cele 168 de ore ale săptămânii, la serviciu. Există două soluţii la această problemă, fie accepţi situaţia şi nu te mai încarci de energie negativă rezistând în faţă situaţiei prezente, fie încerci să schimbi situaţia.

Sursa: Ştirea zilei

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here