Ce înseamnă să fii o ”lady”

0
1963

Annex - Hepburn, Audrey (My Fair Lady)_18Lady – în traducere doamnă – a fost întotdeauna simbol al eleganței și clasei. Nu orice femeie elegantă, impecabil accesorizată e o lady. A fi o lady e o garanție pentru accesul într-o lume mai interesantă, dar totodată exclusivistă.

O bună parte din atingerea acestui apogeu al feminității se construiește în copilărie, printr-o temeinică educație, care vizează felul de a te purta, de a reacționa, de a trăi în comunitate și de a te afișa în societate. O lady va evolua mereu, va învăța din toate greșelile pe care le-a făcut, scrie Agerpres.

Lady – gândește înainte să vorbească

O lady e o femeie care gândește înainte să vorbească, în absolut orice context. Ea nu comentează greșelile altora, nu jignește și nu bârfește, nu întrerupe discuții și nu este răutăcioasă.

Utilizează foarte des cuvintele ”vă rog” și ”mulțumesc’

O lady zâmbește mult și utilizează foarte des cuvintele ”vă rog” și ”mulțumesc’‘. Ea nu trebuie să întârzie la nicio întâlnire dar, dacă totuși i se întâmplă acest lucru are cel mai delicat fel de a se scuza, fără explicații obositoare și inutile.

Nu este falsă și mincinoasă

De asemenea, o lady știe să nu fie falsă și mincinoasă în nicio împrejurare socială sau chiar personală. Ea își închide mereu telefonul la restaurant, la spectacole sau în instituțiile publice, nu-și mănâncă sandwich-ul la volan și nici nu iese din casă, fie și până la colțul străzii, nearanjată.

Nu participă la glume de prost gust

O lady nu spune și nu participă la glume de prost gust; dacă în prezența ei cineva începe să spună una, o lady se va scuza politicos și va părăsi adunarea. Nu face niciodată complimente cuiva aflat într-un grup, pentru a nu face pe nimeni să se simtă lezat.

Știe să se îmbrace adecvat

Ea știe să se îmbrace adecvat! Nu este necesar să se îmbrace într-un costum sau o rochie, dar hainele ei vor fi mereu curate, călcate și frumos asortate. Toate hainele trebuie să i se potrivească, nici prea largi, dar nici prea strâmte.

O lady știe cel mai bine când și cât să bea cu paiul, ce băutură să aleagă la bar, la restaurant sau la o petrecere privată. Dacă ține o dietă, nu vorbește despre asta în timpul mesei.

Are cărți de vizită profesionale

Ea are întotdeauna cărți de vizită profesionale la ea, dar nu le împarte la nunți și botezuri, ci doar când e neapărat necesar, la solicitarea cuiva bine intenționat. Nu se trezește vorbind despre munca ei la un party și evită grupurile unde conversația e orientată doar spre bârfă. Nu deranjează partenerii de călătorie în niciun mijloc de transport în comun și știe să se îmbrace adecvat în avion, în tren sau pe un iaht.

Este o lady, nu e o dictatoare, ci o conducătoare

Dacă se întâmplă sa fie șefă, o lady nu e o dictatoare, ci o conducătoare, un lider bine informat și organizat. În casa ei nu e niciodată dezordine sau mizerie, deși nu e fericită de nicio vizită neanunțată, pentru că nici ea nu merge nicăieri neinvitată.

Are grijă de sănătatea ei

O lady are grijă de sănătatea ei și-și programează regulat vizite la medic. Nu se plânge niciodată în public de problemele ei de sănătate și nici nu dă sfaturi aiurite celor care au nevoie, câtă vreme nu e domeniul ei de activitate. Nu bea alcool în exces și nici nu fumează pe stradă sau în locuri unde acest lucru e strict interzis.

Unul dintre termenii care definesc o lady este discreția

Unul dintre termenii care definesc o lady este discreția. A fi discretă se referă la faptul că în orice face o femeie, ea nu trebuie să atragă atenția; este reținută în vorbe și în acțiuni. O lady nu șochează. O lady este rezervată. Pentru a păstra discreția o femeie nu destăinuie cu lux de amănunte felul în care a ieșit dintr-o relație. Aceste detalii sunt încredințate doar familiei. Totodată, o lady știe să păstreze un secret.

Discreția unei lady este evidentă și în felul în care pune întrebări sau nu pune nicio întrebare atunci când nu este cazul.

Ce nu întreabă niciodată o doamnă:

Ai slăbit?/Ai luat în greutate?
Este de firmă? (referitor la bijuterii/produse vestimentare)
Cât a costat?
E prietenul tău?
Când te căsătorești?/Când o să ai un copil?
Tu nu ai primit inel de logodnă?
De ce nu mai ești la vechiul loc de muncă?

Este mai bine să aflați răspunsurile în mod indirect sau să așteptați să vă ofere persoana în cauză detalii fără să puneți întrebări stânjenitoare. Țineți întotdeauna cont de faptul că o persoană nu se simte confortabil să răspundă anumitor întrebări prea personale sau pur și simplu nu dorește să vorbească despre un anumit subiect.

O lady nu va șopti la ureche și nu va acoperi cu mâna gura

Atunci când ne aflăm într-un grup sau la o masă, o lady nu va șopti la ureche și nu va acoperi cu mâna gura pentru a discuta cu persoana de lângă ea. Tot o lipsă de discreție este și privitul insistent, mai ales împreună cu o altă persoană către cineva, după care să izbucnească în râs.

Ana Grama

Citiți și alte articole de la rubrica Educație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here