Ce legume și fructe pot fi preparate la grătar?

0
183
De fiecare dată când mergem la un grătar cu prietenii sau organizăm câte o ieșire în aer liber, ne preocupăm de alimentele pe care le putem sau nu consuma. Simțul comun ne spune că pentru astfel de activități recreative, carnea la grătar este apanajul tuturor întâlnirilor. Dar, nu mică ne este mirarea atunci când auzim de fructe sau legume preparate la focul grătarului.

gratar

Business Insider a așternut pe hârtie o listă de șapte fructe și legume, care pot fi consumate pe grătar.

Piersicile sunt cele care dau startul acestei liste, fiindcă pot fi servite cu ușurință ca desert. Acestea devin foarte gustoase dacă sunt consumate împreună cu o bucată de pui sau friptură.

Conform portal-ului food52.com, o rețetă de avocado cu roşii cherry şi ierburi poate fi deliciul mesei de prânz. La această rețetă putem adăuga lămâi (da, şi lămâile se pot pune pe grătar).

Un gust special pe grătar îl are pepenele roșu. Acesta este dulce, revigorant și adorat de mulți adepți culinari.

Căldura de grătar intensifică dulceaţa fructului suculent, care poate fi servit direct de pe grătar sau într-o salată, se arată pe http://www.mediafax.ro.

Un alt fruct “vânat” de mulți împătimiți ai grătarelor este ananasul. Acesta este foarte ușor de preparat: tăiem fructul în inele, apoi îl punem pe grătar – și așa putem obține o mâncare delicioasă și sănătoasă. La această rețetă se mai poate adăuga și înghețată de vanilie sau sos de rom.

Zucchini şi squash sunt de asemenea, două legume care merg împreună ca Batman şi Robin. Puteţi să le încercaţi în stil kebab sau pur şi simplu la grătar, cu un pic de sare şi puţin ulei de măsline, notează Business Insider.

A venit vremea ca burgerii din ciuperci portobello să primească respectul cuvenit – fiindcă textura lor le face un substitut perfect pentru hamburgeri, iar de aroma lor se bucură atât carnivorii, cât şi vegetarienii, ne relatează specialiștii.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

Mai multe articole pe aceeaşi temă puteţi citi aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here