Ce răsplată au părinții pentru buna creștere a copiilor?

0
85

răsplata parintilorȘi tații și mamele vor primi răsplata deopotrivă. Ascultă ce spune Scriptura și unora și altora, căci nu le vorbește mai puțin femeilor decât bărbaților. Sfântul Apostol Pavel spune: „…Femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă” dar adaugă: „dar ea se va mântui prin naștere de fii…” (I Timotei 2, 14-15).

El vrea să spună femeii următoarele: suferi că prima femeie nu ți-a lăsat altceva decât munci și dureri și naștere în veci? Nu te speria și nu te mâhni.. Nu te revolta pentru că bucuriile pe care le capeți din creșterea copiilor, dacă vrei, te fac să uiți de durerile facerii și te fac să simți că, crescându-ți copiii, împlinești o mare lucrare.

Dacă te îngrijești să le dai copiilor tăi o educație bună și îi conduci spre virtute, vei avea parte de mântuire. Munca, grija și această lucrare a ta de mare însemnătaate vor fi răsplătite din plin. Ca să te convingi că mamă nu este numai cea care naște și că nu în nașterea de prunci se află răsplata, uite ce spune apostolul Pavel tot în aceeași epistolă despre văduvă: „dacă  a crescut copii…” (I Timotei 5, 10).

Răsplata unei alegeri

Nu spune doar dacă a născut, ci dacă a crescut copii. Nașterea se datorează naturii, iar creșterea copiilor ține de o alegere. Tot el a zis „se va mântui prin naștere de fii”. El nu s-a oprit aici, ci, vrând să arate că important nu este a naște, ci a crește și a educa copii, a adăugat: „…dacă va stărui, cu înțelepciune, în credință, în iubire și în sfințenie” (I Timotei 2, 15).

Vrea să spună așa: Atunci abia vei primi mare răsplata! Când copii pe care i-ai născut vor stărui în credință, în iubire și în sfințenie. Dacă îi conduci spre credință, iubire și sfințenie…  Dacă îi stimulezi, dacă îi înveți și îi sfătuiești… Pentru această grijă a ta te așteaptă o mare răsplata de la Dumnezeu.

„Părinții și educarea copiilor” ,  Sf. Ioan Gură de Aur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here