Ce reguli trebuie să respecţi pentru a fi în formă!

0
68

dietaAstăzi, dietele sunt la modă şi ca orice lucru în tendinţe, se demotează, dispar, pentru ca apoi să revină din nou în topul preferinţelor. Totuşi, sunt câteva reguli care trebuiesc respectate atunci când te apuci de o cură de slăbire, oricare ar fi ea.

Pentru ca o dietă să dea rezultate, cel mai important este să o alegi pe cea care ţi se pare cel mai uşor de urmat. Interesant este faptul că un studiu recent, realizat de specialişti, susţine că respectarea unei diete este mai importantă decât dieta în sine. Fie că ţii dieta Atkins, South Beach, Zone, Biggest Loser, Jenny Craig Nutrisystem, Volumetrics, Weight Watchers, Ornish sau Rosemary Conley, oricare dintre ele are rezultate dacă este urmată cum se cuvine.

După cum mărturisește Susan Jebb, profesor la Universitatea Oxford şi consilier guvernamental în privinţa obezităţii,dietele sunt mai asemănătoare decât par la prima vedere şi recomandă reducerea numărului de calorii la 1.500 pe zi, pentru rezultate sigure. Nutriţioniştii recomandă implementarea unui program alimentar ce constă în 3 mese principale şi 2 gustări. Acest obicei alimentar poate determina rezultate mult mai bune în lupta împotriva kilogramelor în plus şi, mai ales, în menţinerea pe termen lung a greutăţii ideale. În mod paradoxal, cu ajutorul celor 5 mese zilnice se poate consuma o cantitate mai mică de alimente decât în cazul programului clasic de 3 mese pe zi, deoarece în ultimul caz mesele sunt spaţiate de intervale mari de timp.

Orice specialist în alimentaţie îţi va recomanda, atunci când ţii dietă, evitarea biscuiţilor, a prăjiturilor şi a ciocolatei.

De asemenea, oamenii ar trebui astfel să îşi ajusteze dietele la stilurile lor de viaţă, afirmă cercetătoarea britanică. Din acest motiv, vegetarienii au mai multe probleme cu dietele bogate în proteine şi sărace în carbohidraţi, iar persoanele care locuiesc singure consideră mai uşoare dietele lichide (în locul meselor) decât acelea care trebuie să gătească pentru familiile lor.

Cu alte cuvinte, mesele să fie dese  (să adune de toate cam 5 pe zi), să fie în cantități limitate (până la 250 g masa și 180 gustarea), să adune maxim 1500 de calorii pentru o zi întreagă, să nu fie grele pentru digestie. Însoțiți totul cu mișcare moderată și odihnă potrivită activităților desfășurate. Succesul va fi garantat!

Sursa: unica.ro

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here