Ce știm despre numele nostru?

0
179

numeleDe unde provine numele pe care îl avem? Să știm viața sfântului al cărui nume îl purtăm!

Toți știm că ne-am născut. Dar, cei mai mulți oameni nu știu când să prăznuiască numele lor… Sau dacă există un sfânt care să le poarte numele, în afară de sfinții cunoscuți. Și aceasta ar trebui să fie primul lucru în viața noastră pe care să-l cunoaștem după botez. Să știm, să aflăm pe de rost viața sfântului al cărui nume îl purtăm.

Numele nostru

Noi, astăzi, știm toți cântăreții, actorii, sportivii etc.. Le cunoaștem nume, istoric și origine… Însă, nu știm de unde provine numele pe care îl purtăm! Să ne cunoaștem mai bine rădăcinile și originea, dar și ceea ce datorăm acestei moșteniri dumnezeiești, pe care am dobândit-o prin harul lui Dumnezeu încât să purtăm acest nume, de creștin ortodocși.

Pentru că numele pe care-l poartă fiecare, dacă nu este legat de numele lui Hristos sau al Maicii Domnului, este legat de numele sfinților. Unii dintre aceștia L-au mărturisit pe Hristos. Alții au fost prigoniți sau au luptat să-și apere credința ortodoxă și patria. Iar viața lor nu este altceva decât Evanghelia în fapt.

Sfinții noștri, prin viața lor, sunt minunați în „ochii” lui Dumnezeu

Cuvântul scris și oral al Domnului nostru Iisus Hristos a fost viața și hrana vieții lor, a fost lumina nestinsă a harului dumnezeiesc care a strălucit și strălucește în viața sfinților și în inimile oamenilor veșnic. Și atunci oare nu este păcat și nedrept să cunoaștem și să cinstim toate starurile acestei lumi, cu toate că nu pot să ne ofere nimic bun, și să ignorăm „stelele” cele duhovnicești ale crugului ceresc?

Sfinții noștri, oricât de necunoscuți ar fi în lumea aceasta, prin viața lor, sunt minunați în „ochii” lui Dumnezeu, Cel care-i cinstește și îi preaslăvește. Pe aceștia să ne străduim și noi să-i urmăm și să-i cinstim în toată viața noastră… Ca să devină pentru noi mijlocitori înaintea Domnului nostru Iisus Hristos, ca să ne miluiască și să  ne mântuiască în Ziua Judecății. Amin.

Sevasta E. Hasioti, Când vrei să-ți potolești setea

Jurnal Spiritual

Citiți și Oamenii de caracter își clădesc renumele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here