Ce te împiedică să trăieşti în prezent?

0
145

trecutul tauA fi prezent înseamnă a înţelege şi a fi conştient de tot ceea ce se întâmplă în interiorul tău în fiecare moment. Înseamnă a accepta tot ceea ce simţi fără a judeca. Acest nivel de conştientizare ne oferă libertatea deplină de a ne manifesta în mod real şi autentic.

De unde ştii când trăieşti în pezent?

Trăieşti în prezent atunci când eşti împăcat cu ţine însuţi. Atunci când nu resimţi nici o nelinişte, nici o presiune, când mintea nu este ocupată cu un murmur continuu sau cu judecăţile pe care le emite constant atât asupra propriei persoane cât şi asupra celorlalţi.

Eşti prezent atunci când permiţi unui moment pur şi simplu să fie. De exemplu, atunci când observi că ai format în minte o judecată cu privire la o anumită situaţie şi îţi dai seama că este pur şi simplu o judecată, o credinţă care nu reprezintă realitatea. Sau atunci când pur şi simplu observi un sentiment, o emoţie negativă fără să te identifici cu ea.

Cea mai mare parte a timpului o petrecem concentrați pe trecut sau pe viitor. Mintea noastră creează tot felul de situaţii bazate pe experienţa trecută, situaţii pe care apoi le proiectăm în viitor. Nu trăim momentul prezent deoarece tot timpul suntem îngrijoraţi de ceea ce va urma în viitor.

Cum trăim în prezent?

Observă. Atunci când realizezi că mintea ta a creat o poveste cu privire la viitor sau la trecut, pur şi simplu observ-o. Observând doar, vei reveni în prezent. După un timp îţi vei da seama că tu nu eşti povestea creată de mintea ta, nu te defineşte.

Permite. Permite ca în prezent să existe orice situaţie, sentiment, emoţie. Este ceea ce este. O dată ce vei începe să observi şi să permiţi vei vedea că vei trăi din ce în ce mai mult în prezent.

Cu toţii dipunem de pace, linişte interioară. Este important să o descoperim şi să îi permitem să se manifeste.

Rămâi prezent permiţând lucrurilor să se întâmple, să existe. Concentrându-ne foarte mult pe trecut sau pe viitor deseori pierdem cele mai minunate şi preţioase moment care se petrec chiar în faţa noastră.

Trăieşte în prezent, aici se întâmplă totul!

Sursa: psiholistart.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here