Ce te poate face fericit

0
598

Principiul de la care trebuie să pleci este acela că fericirea celor din jurul tău, îţi aduce şi ţie fericire. Aceste gesturi mici îţi sunt probabil cunoscute, secretul stă în punerea lor în practică.

fericireaZâmbeşte oamenilor. Acest lucru cu siguranţă le va lumina zilele şi implicit îţi va lumina şi ziua ta.

Complimentele şi aprecierile îi fac pe oameni fericiţi. Evident, doar lauda meritată. De câte ori nu ai apreciat în sinea ta ceva făcut de cel de lângă tine şi din cele mai diferite motive te-ai abţinut să-l lauzi?

Ajută! Nu este nevoie să faci gesturi mari. Uneori un simplu mesaj poate face un om fericit. Ajută un copil, în parc când stai afară cu copilul tău, un bătrân în magazin, un coleg, un partener în trafic.

Încurajează-i pe alţii în ceea ce fac. Nu face asta gratuit. Filtrează-ţi opiniile şi încurajează-i pe cei care merită.

Pentru a-i face pe oameni fericiţi, împărtăşeşte cu ei ceva ce îi va face să râdă. A râde este un medicament pentru moral.

Petrece timp cu oamenii pe care vrei să îi faci fericiţi. Copilul tău, părinţii tăi, iubitul tău.

Acorda celor din jurul tău atenţia ta. Renunţă la ce faci şi ascultă-i atunci când îţi vorbesc. Acesta este un mod sigur de a-i face pe oameni fericiţi.

Înfruntă rutina zilnică, îndrăzneşte să faci ceva „altfel” cu cei dragi ţie.

Mulţumeşte cu drag celor ce-ţi fac un bine, care te ajută şi care se preocupă de tine. Suntem atât de încărcaţi nergativ încât un simplu mulţumesc, poate face minuni şi poate aduce lumina în ochi şi în suflet.

Fă surprize. Vorba reclamei: fă o prăjitură, pregăteşte micul dejun, repara o jucărie stricată, fă un cadou dorit.

Iartă! Să ierţi pe cineva pentru răul făcut e încă un lucru care îi face pe oameni fericiţi. Deci, atunci când cineva îşi cere iertare pentru că te-a rănit, fii o persoană mai mare şi iartă!

Acceptă oamenii pentru ceea ce sunt. Nu îi critica şi nu încerca să îi schimbi. Nici tu, nici ei nu sunt perfecţi.

Fii tu însăţi. Nu-i uşor, dar dacă te vei arăta celor din jur mereu aşa cum eşti cu adevărat o să primeşti mult de la fiecare în parte. Sinceritatea este primul pas spre fericirea ta şi a celor din jur.

Ai încredere în cei pe care îi iubeşti. Este un sentiment pozitiv care aduce fericire.

În loc de final, ţine minte că fericirea celor din jur este şi fericirea ta.

Sursa: femeia.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here