Ce trebuie să ştie creştinii despre păcatul desfrânării?

0
663

desfranareDesfrânarea este unul din cele şapte păcate de moarte şi este cel mai urât păcat înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor, pentru că prin el se întinează trupul omului, care este lăcaş al Duhului Sfânt, devenind lăcaş al păcatului, şi prin care se pierd cele mai multe suflete ale creştinilor din zilele noastre.

Păcatul desfrânării este de mai multe feluri: desfrânare cu gândul, cu imaginaţia , cu ochiul cu auzul şi cu limba – prin vorbire necuviincioasă. Apoi desfrânare cu mintea, cu inima, cu învoirea, cu pipăirea şi cu trupul, prin îmbrăcăminte necuviincioasă, urâtă, cum obişnuiesc femeile de astăzi şi prin tot felul de păcate trupeşti. Astfel, unii sunt biruiţi de desfrânarea limbii, vorbind multe cuvinte rele, smintitoare; alţii sunt biruiţi de desfrânarea minţii, prin imaginaţii şi cărţi pornografice; alţii sunt robiţi de desfrânarea inimii, prin îndulcirea cu poftele trupeşt; iar alţii sunt stăpâniţi dedesfrânarea trupului, cea mai grea patimă a omului slab şi neînfrânat.

În anii de pe urmă, spun Sfinţii Părinţi, trei păcate mari vor stăpâni şi pustii tot pământul: necredinţa în Dumnezeu, mândria – izvorul sectelorşi desfrânarea, cu toate fiicele ei, simbolizate alegoric în Apocalipsă prin cei trei de şase – 666 (cap. 13, 18). Aceste zile, prevestite de Sfânta Scriptură şi de Sfinţii Părinţi, cu mulţi ani în urmă, le trăim acum.

Extras din „Călăuză ortodoxă in familie şi societate” de Arhimandrit Ioanichie Bălan

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here