Cea mai apropiată planetă locuibilă, descoperită la 14 ani lumină depărtare de Terra | VIDEO

0
325

Cea mai apropiată planetă locuibilă a fost descoperită la 14 ani lumină depărtare de Pământ. Planeta, denumită Wolf 1061c, a fost identificată de astronomii australieni și este de patru ori mai mare ca Terra.

Potrivit cercetătorilor, în aceată “zona locuibilă”, apa, cel puţin teoretic, poate exista. Este cea mai apropiata planetă cu această caracteristică din afara sistemului nostru solar, informează Science Daily.

Wolf 1061c, a fost descoperită împreună cu alte două planete, care realizează orbite complete în jurul stelei principale o dată la 5, 18, respectiv 67 de zile. Masele planetelor sunt de 1,4, 1,3 şi 5,2 mai mari decât cea a Pământului.

Wolf 1061c

Deși astronomii au identificat până în prezent numeroase planete asemănătoare cu Terra, multe dintre acestea chair în interiorul galaxiei noastre, există un mare impediment: sunt la sute, poate chiar mii de ani-lumină faţă de Pământ.

“Echipa noastră a dezvoltat o nouă tehnică, prin intermediul căreia am putut obţine informaţii complexe despre corpul ceresc Wolf 1061. Tehnica de ultimă generaţie a fost folosită pentru a construi spectrograful HARPS, cu ajutorul căruia am identificat cele trei planete ce orbitează în jurul stelei principale”, a declarat Chris Tinney, profesor în cadrul Universităţii din New South Wales.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here