Cea mai bună cale de a preîntâmpina accidentul vascular cerebral

0
92

sportCea mai bună cale de a preîntâmpina accidentul vascular cerebral.

Cei cărora nu prea le place să facă sport ar trebui să îşi mai schimbe obiceiurile. Potrivit specialiştilor, această activitate scade riscul de accident vascular cerebral.

Potrivit experţilor australieni care au monitorizat nu mai puţin de 27.000 de persoane, cei care nu fac sport prezintă un risc cu 20% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral, scrie Men’s Health.

Studiul s-a întins pe o perioadă de 5,7 ani.

Persoanele cu risc mic de accident vascular fac sport de intensitate moderată spre intensă timp de patru sau de mai multe ori pe săptămână.

Cei care au spus că fac sport o dată până la trei ori săptămânal prezintă şi ei un risc destul de mare de a face accident vascular cerebral, arata acelaşi studiu.

Efectul exerciţiilor fizice este unul benefic deoarece ele ajută la reducerea tensiunii arteriale, a obezităţii şi previn diabetul.

Aceştia sunt factori de risc pentru apariţia accidentului vascular cerebral, spune autoarea studiului, Michelle McDonnell, de la Universitatea South Australia.

Cercetătorii sunt de părere că practicarea sportului îmbunătăţeşte şi sănătatea vaselor de sânge, prevenind blocajele în circulaţia sanguină şi dizolvând micile cheaguri de sânge care pot apărea în interiorul lor. Acestea, la rândul lor, pot cauza un accident vascular cerebral.

Sursa: ziare.com

V-ar putea interesa și următoarele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here