Cea mai importantă planetă descoperită în exteriorul sistemului solar de mărimea Terrei | VIDEO

0
556

yeni_kesfedilen_gezegen_gj_1132b_h354_ebb6aO nouă planetă de mărimea Pământului a fost descoperită recent. GJ 1132b, aşa cum este denumită, se află într-un sistem solar situat la 39 de ani-lumină distanţă de Terra, informează The Guardian.

Potrivit astronautului Drake Deming, GJ 1132b reprezintă cea mai importantă planetă descoperită până acum în exteriorul sistemului solar, datorită distanţei şi mărimii sale.

Distanţa la care se află planeta le dă experţilor posibilitatea să studieze cu ajutorul telescopului caracteristici ale atmosferei acesteia, pentru a descoperi posibile semne de viaţă în afara sistemului solar, acesta fiind, de fapt, următorul mare pas.

planeta

Una dintre metodele prin care astronauţii studiază compoziţia chimică a gazelor de pe planetele din sistemul nostru solar este reprezentată de analiza luminii care străbate atmosfera respectivă, întrucât moleculele interacţionează diferit în contact cu lumina.

Atunci când planetele se află la ani lumină distanţă, este aproape imposibil să se facă diferenţa între lumina care trece prin intermediul atmosferei şi lumina din exterior, care provine de la o stea.

Ana Grama

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here