Cea mai îndepărtată galaxie identificată este la 30 de miliarde de ani lumină

0
111

galal_eafb4e34baO echipă internaţională de astronomi a descoperit cea mai îndepărtată galaxie de care se ştie în acest moment.  Cercetătorii cred că în următorii ani vor identifica galaxiice se află la distanţă chiar mai mare.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Galaxia este la aproximativ 30 de miliarde de ani lumină depărtare şi îi ajută pe cercetători să îşi dea seama ce s-a întâmplat în perioada imediat următoare Big Bang-ului. A fost descoperită cu ajutorul Telescopului Spaţial Hubble, iar distanţa a fost confirmată de către Observatorul Keck din Hawaii.

Cum luminii îi ia foarte mult să călătorească din acea parte a Universului până la Pământ, galaxia arată la fel cum era în urmă cu 13,1 miliarde de ani în urmă (acest lucru este dat de faptul că Universul se extinde).

“Este cea mai îndepărtată galaxie pe care am confirmat-o până acum. Vedem această galaxie cum arăta la 700 de milioane de ani după Big Bang”, a spus cercetătorul Steven Fnkelstein.

Astronomii au calculat distanţa faţă de Pământ prin analizarea culorii. Galaxia se numeşte z8_GND_5296.

Sistemul ester unul de mici dimensiuni, aproximativ 2 procente din Calea Lactee şi este bogat în elemente grele. Mai mult, în această galaxie se formează stele la o rată remarcabilă, de peste o sută de ori mai repede decât în galaxia noastră.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here