Cea mai lungă pictură stradală 3D din lume

0
165

China a inaugurat de curând cea mai lungă lucrare de artă stradală 3D din lume, într-un campus universitar. Pictura are 365 de metri lungime şi 7,5 metri lățime.

3dLucrarea care a intrat în Cartea Recordurilor a fost realizată în onoarea celei de-a doua ediţii de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret, notează publicaţia China Daily. Acestea vor avea loc în oraşul Nanjing, în luna august.

În pictura stradală 3D se regăsesc teme legate de Jocurile Olimpice, cum ar fi mascota Le Le. Sunt reprezentate, de asemenea, monumente de arhitectură ale oraşului şi râul Yangtze, care îl străbate de la un capăt la altul.

În picturi se mai regăsesc maşini, flori, munţi şi diverse scene din viaţă.

Pictura stradală 3D, intitulată ”Ritmurile tinereţii”, a fost realizată pe o alee a campusului Universităţii de Comunicare din China. Lucrarea este nu doar cea mai lungă din lume, ci şi cea mai mare, măsurând 2.600 de metri pătraţi. Studenţii vor merge de acum în fiecare zi pe aleea pictată care se întinde de la intrarea în campus şi până la un un bulevard important al oraşului.

”Am lucrat împreună cu echipa mea peste 20 de zile la această pictură. În fiecare zi, lucram de la răsărit, când abia dacă reuşeam să deosebim culorile, și până la lăsarea întunericului, când era prea puţină lumină pentru a mai vedea ceva. Am dedicat tot timpul şi întreaga energie acestei creaţii”, povesteşte artistul chinez Yang Yongchun.

Artiştii au fost recompensaţi de către reprezentanţii Guinness cu un certificat care atestă recordul mondial. ”A fost o mare onoare să realizez această pictură şi sunt încântat că atât de mulţi oameni, mai ales tineri, apreciază lucrarea noastră. I-am văzut făcându-şi fotografii pe aleea pictată”, a mai spus Yang.

Lucrarea stradală 3D care se află pe primul loc până acum în Cartea Recordurilor a fost realizată la Londra, în decurs de o săptămână, şi măsura 1.164 de metri pătraţi.

Sursa: adevarul.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here