Cea mai mare statuie ecvestră – ‘Calul Titanilor’, expusă în Parcul Titan

0
454

calul-titanilor1Cea mai mare statuie ecvestră din România – “Calul Titanilor” -, realizată de tânăra sculptoriţă în fier Misha Diaconu, a fost expusă în Parcul Titan din Bucureşti. Artista a gândit “Calul Titanilor” pornind de la ideea de robusteţe, dinamică. “Din punct de vedere compoziţional, am considerat că este mai bine să aibă mai multă monumentalitate. Având în vedere că este o structură de peste şapte metri, m-am orientat spre o compoziţie verticală”, a declarat sculptoriţa, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Lucrarea, care are peste 1.600 de kilograme de fier şi o înălţime de 7,50 metri, a fost creată folosind tehnica Repoussage, iar Misha Diaconu a lucrat timp de doi ani la realizarea ei.

Statuia a inaugurat Tabăra de Creaţie “Sculptura mileniului 3 – Eco-Music-Art” şi va fi expusă pe toată durata acesteia, până pe 31 august.

Sculptorii Bogdan Hojbotă, Misha Diaconu, Carmen Tepşan, Corneliu Tache, Mara Breza şi Titi Ceară vor crea lucrări în cadrul taberei, iar la final cele şase lucrări în marmură, lemn şi oţel vor rămâne în Parcul Titan.

Misha Diaconu a avut prima expoziţie personală la Imbold, Galeria – “Materie şi spirit” (ianuarie 2013) şi a continuat recent cu cea de-a doua expoziţie personală, “Orchestra inimilor sfărâmate”, la Palatul Mogoşoaia.

Unul dintre cei mai promiţători sculptori români în metal, Misha Diaconu este cel mai adesea asociată cu sculpturi amplasate în spaţii neconvenţionale din Bucureşti, spaţii expuse de obicei unui trafic intens: “Violoncel”, expus permanent la Muzeul de Artă Vizuală, Galaţi, “Arlechinul”, expus în Piaţa Romană (Idelier) în perioada 2010-2011, numeroase sculpturi şi instalaţii permanente – Atelierul de Producţie, Bucureşti (2011-prezent).

Sursa Agerpres

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here