Cea mai tânără alpinistă din lume este româncă

0
359
CrinaTinere talente, oameni pasionați de ceea ce fac și profesioniști desăvârșiți… acestea sunt doar câteva cuvinte ce descriu filele unei povești din viața unor oameni dedicați profesiei.

Crina “Coco” Popescu, Ovidiu Popescu, Radu Teodorescu, Daniela Teodor, Vali Peneș și dr. Călin Tunea sunt cei care au făcut performanță pe partea de expediție andină, organizată de către Clubul Montan Altitudine. În cadrul acestei expediții s-a escaladat vârful Aconcagua (6. 963 metri), cel mai înalt din America de Sud (2009).

În anul 2013, Crina ”Coco” Popescu, tânăra alpinistă de origine română a intrat pentru a doua oară în Cartea Recordurilor.

Cu titlul de “Cea Mai de Succes Tânără Alpinistă din Lume”, Crina se bucură de palmaresul ei impresionant, de recorduri mondiale de vârstă în alpinism.

Potrivit http://www.agerpres.ro, odată cu recordul mondial pentru “Cea Mai de Succes Tânără Alpinistă din Lume”, acordat de World Record Academy, Crina ”Coco” Popescu a primit și medalia de aur acordată de WRA doar celor care realizează recorduri mondiale de excepție.

Vârsta de 16 ani a fost momentul în care alpinista de origine română Crina ”Coco” Popescu a intrat pentru prima dată în Cartea Recordurilor. Acesta moment a venit după ce a încheiat atât circuitul celor șapte cei mai înalți vulcani de pe cele 7 continente, cât și prin escaladarea Muntelui Sidley — 4.285 m — cel mai înalt vulcan din Antarctica (alături de Alex Abramov, Mario Trimeri și Scott Woolams).

Sursele oficiale ne spun că tânăra s-a născut la Râșnov, județul Brașov, la 3 decembrie 1994 și este pasionată de alpinism de la vârsta de 6 ani, când a început aventurile montane, alături de tatăl său. La 13 ani a urcat pe primul Vulcan — Damavand (5.610 m, Iran).

“Căprioara din Carpați”, așa cum a fost numită de cei de la Cartea Recordurilor, este cunoscută ca fiind cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat cel mai înalt vârf al Oceaniei — Carstensz Pyramid (4.884 de metri) din Indonezia.

De asemenea, de numele său se leagă și titulul de cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat Muntele Giluwe (Papua Noua Guinee), precum și cea mai tânără persoană din lume care a escaladat Aconcagua (6.963 de metri) pe traseul “Traverseul Ghețarului Polonez”.

Ea este și cea mai tânără persoană din lume care a urcat vârful Ojos del Salado din Chile (6.863 de metri), cea mai tânără persoană din lume care a atins vârful Kazbek din Georgia (5.047 de metri) și cea mai tânără persoană din lume care a urcat pe vârful Ararat din Turcia (5.165 de metri).

Crina Popescu a obținut în 2009 și titlul de Maestru al Sportului. A fost desemnată ”Sportivul anului” la categoria alpinism de altitudine din partea Federației Române de Alpinism și Escaladă (2010), apoi i-a fost decernat Premiul de Excelență — Gala IAA (2011), dar și Oscarul Românesc pentru Excelență (2011) etc.

În egală măsură, este inițiatoarea circuitului “7 Munți din Grădina Carpaților”, care vizează atingerea celor mai înalte vârfuri din Bucegi, Făgăraș, Retezat, Metaliferi, Rodnei, Ceahlău și Munții Piatra Craiului.

Specialiștii ne mai informează că este și membră a “Clubului Sportiv Montan Altitudine”, afiliat Federației Române de Alpinism și Escaladă.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here