România, vatra din care s-a născut întreaga lume?

0
141
cea mai veche asezareO nouă teorie a istoricilor aruncă în aer tot ceea ce am învăţat la şcoală până în prezent. Teritoriul pe care se afla ţara noastră a fost în urmă cu peste 10.000 de ani vatră din care s-a născut şi a evoluat omul. Pentru susţinerea acestei teorii incredibile, câteva exemple concludente sunt aduse.
In Oltenia a fost descoperită cea mai veche aşezare din lume, care datează de circa 18.000 ani.

Cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi târnăcop de miner descoperit vreo dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume, toate acestea au fost descoperite pe teritoriul ţării noastre şi au o vechime de mai bine de 8000 de ani.

O altă descoperire importantă este cea mai veche scriere din lume, care nici până în prezent nu a fost înţeleasă în totalitate, reprezentată de alfabetul de la Tartaria.

Tăbliţele descoperite lângă Albă au o vechime de 6000 de ani. Conform arheologilor au inscripţionate cele mai vechi litere din lume. Tot aici s-a inventat arcul; au apărut primele furnale din Europa; tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii(ahei şi dorieni), fenicienii.

Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai înaltă cultura de pe Pământ, anterioară civilizaţiei Sumeriene.

Este totodată cea mai numeroasă (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeană, Asia Mică, Afri… Chiar şi Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte însuşi Burebista).

Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai întâi în spaţiul tracic şi abia mai târziu în spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) şi printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.

Începând cu anul 1995, după studii îndelungate, însă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris în Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, în limba traco-dacă), nu era altceva decât muntele Bucegi pe care nu întâmplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pământ. Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.

Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvârşită.

Toate convenţiile erau încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. Lipsa de acasă era semnalata printr-un bat lăsat la poartă, fiind mai mult decât suficient.

Traco-dacii erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.

În jurul anului 1400 I.C, se construieşte în Tracia nord-Dunareana, cea dintâi şcoală cu local de sine stătător de pe Terra. Ea a fost numită Androniconul. Acolo preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).

Conform mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate, însuşi Pitagora şi-a completat studiile la şcoală Zamolxiana. Tot ei afirmau că în acea vreme în Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.

Istoricul Herodot, îi considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaţilor (Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, în Anatolia, unde au fost cunoscuţi că Cimiry. Migraţi ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda au fost cunoscuţi sub denumirea de celţi.

Zona Nord-Dunareana (România de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru.

Un teren bogat în aproape toate bogăţiile pământului, cu terenuri agricole (Grânarul Europei de mai târziu); păşuni întinse, toate formele de relief; un incredibil sistem hidrografic natural; o zonă bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatră strămoşească şi nici deznaţionalizaţi.

Romanii păstrează în continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sânge, demonstrează un alt miracol : în ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionată ocupaţie romana, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.

Sursa: cultural.bzi.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here