Ceaiul de urzică: 6 beneficii incontestabile pentru organism

0
851

ceai_urzica-538x354_thumbCeaiul de urzică este unul dintre cele mai populare leacuri băbeşti. În zonele rurale, urzica creşte sporadic în grădini, la marginea drumului şi pe câmpuri, iar mulţi grădinari o stârpesc, pentru că celelalte plante să nu fie afectate de prezenţa ei. Alţi grădinari profită din plin de apariţia urzicilor la început de primăvară şi le culeg cu grijă pentru a prepara din ele diferite tratamente naturiste, dar şi pentru a le găti.

Urzica este bogată în vitamine (A, B,C, E, K), fibre, proteine, dar şi în minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor şi potasiu), însă nu toată lumea apreciază mâncarea de urzici. Dacă şi tu te regăseşti în această situaţie, îţi recomandăm să încerci ceaiul de urzică. Cu puţină miere şi suc de lămâie, ceaiul va avea un gust plăcut şi, în plus, îţi va oferi toate beneficiile de care este în stare.

1. Este adjuvantul perfect în curele de slăbire

Foarte sărac în calorii şi fără pic de sodiu, colesterol sau zahăr, ceaiul de urzică este un adjuvant excepţional în curele de slăbire. Consumat înainte de fiecare masă, ceaiul îţi conferă senzaţia de saţietate, dar în acelaşi timp îţi suprimă apetitul, astfel că vei consuma porţii mai mici de mâncare.Tot în sprijinul curei de slăbire, ceaiul de urzică îţi tonifică trupul, întrucât contribuie la combaterea retenţiei hidrice din ţesuturi. Un consum regulat de ceai va duce la estomparea celulitei şi la obţinerea unor coapse mai ferme.

2. Ajută părul să aibă un aspect mai sănătos

Urzica este recunoscută în popor pentru capacitatea ei de a stopa căderea părului, dar şi de a grăbi procesul de regenerare. Dacă ţi-ai întrebat vreodată bunica cum reuşeşte să aibă un păr atât de frumos şi de sănătos fără să folosească produse scumpe din comerţ, cu siguranţă răspunsul ei este ceaiul de urzică. Vitaminele şi mineralele din acest remediu naturist întăresc foliculii capilari şi refac structura firelor de păr, astfel că nu vei mai pierde atât de multă podoabă capilară.

3. Scade nivelul zahărului din sânge şi tensiunea arterială

Ai glicemia şi tensiunea arterială prea mari? Poţi încerca să reechilibrezi nivelul zahărului din sânge şi al tensiunii cu ajutorul produselor naturiste, cum este ceaiul de urzică. Acesta curăţă arterele de depunerile de colesterol şi reglează glicemia, însă nu trebuie să exagerezi, deoarece un consum prea mare de ceai de urzică în această situaţie poate scădea prea mult valorile glicemiei şi tensiunii.

4. Are o acţiune detoxifiantă

Ceaiul de urzică are o acţiune detoxifiantă, de aceea este recomandat la fiecare început de primăvară şi toamnă, când organismul are nevoie de o revitaminizare şi o remineralizare. Ceaiul de urzică îmbunătăţeşte digestia şi grăbeşte eliminarea toxinelor, astfel că vei dobândi un plus de energie şi vei avea o stare de spirit mai bună.

5. Şterge micile imperfecţiuni de pe ten

Vrei un ten mai luminos, mai catifelat, lipsit de pete roşii şi alte imperfecţiuni? Ceaiul de urzică îţi poate fi de folos. Trebuie doar să-ţi ştergi tenul în fiecare dimineaţă şi seară cu infuzie de urzică şi vei arăta din ce în ce mai bine.

6. Curăţă rinichii

Nu în ultimul rând, datorită efectului său diuretic, ceaiul de urzică poate contribui la eliminarea nisipului şi la îndepărtarea micilor calculi. Ceaiul de urzică nu este recomandat pe perioada sarcinii, deoarece poate provoca avortul spontan

Sursa: target-info.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here