Ceaiuri pentru afecțiuni ale căilor respiratorii – Astmul bronșic

0
744

astmul bronșic ceaiCe plante utilizăm pentru înlăturarea inconfortului dat de astmul bronșic – Leacuri populare – Plante medicinale cu atribute miraculoase

Ceaiuri pentru astmul bronșic

Astmul bronșic este o boală inflamatorie a căilor respiratorii. Obstrucția bronșică determină accese de sufocare, edem, hipersecreții, spasm, dopuri de mucus. Există multe plante care ajută mult organismul în astfel de cazuri. Am selectat o parte dintre cele mai populare.

Brânca-ursului

Se folosește planta proaspătă, bine mărunțită. La 1 linguriță de plantă se toarnă 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 15 minute acoperit. Se bea cu înghițituri mici.

Brusture

Se folosesc rizomii și stolonii plantei pentru un decoct. Se pun 2 lingurițe la 250 ml de apă. Se bea o cană pe zi.

Busuioc

Se utilizează ceaiul-infuzie sau se pot face inhalații. Pentru infuzie, se adaugă 2 lingurițe de plantă la 200 ml apă. Se pot bea 2-3 căni pe zi.

Ciuboțica-cucului

Se folosesc florile pentru infuzie. Proporția corectă este de 2 lingurițe la 250 ml de apă fierbinte. Această cantitate se bea pe tot parcursul zilei.

Coada-șoricelului

Folosim plantă uscată, mai precis flori uscate, pentru prepararea unei infuzii. Cantitatea recomandată este de 2 linguri la 200 ml de apă. Se consumă 2 căni pe zi.

Cimbrișor

Se prepară o infuzie din 2 lingurițe de flori la 250 ml de apă. Se beau 2 căni pe zi.

Isop

La o cană de 250 ml de apă se adaugă 2 lingurițe de plantă. Se beau 2 căni pe zi.

Mușețel

Se infuzează 2 lingurițe de flori în 200 ml de apă fierbinte. Se beau 2, chiar 3 căni pe zi.

Lumânărică

Se adaugă 2 lingurițe de flori la 250 ml (o cană) cu apă și se prepară o infuzie. Se bea de-a lungul zilei.

Pătlagină

Pentru infuzie se folosesc frunzele. Se adaugă 200 ml de apă fierbinte peste 3 lingurițe de frunze. Se ia câte o lingură la două ore din acest ceai concentrat.

Roiniță

Pentru infuzie se folosește pulberea de frunze. Cantitatea recomandată este de 1 linguriță de pulbere la 200 ml de apă fierbinte. Se acoperă pentru 20 de minute. Se strecoară prin infuzor foarte fin. Se pot consuma până la 3 căni pe zi.

Salvie – ceai cu alte plante

Se pun 2 linguri de salvie, 1 lingură de mușețel și 1 lingură de coada-șoricelului la 1 litru de apă. Se beau 2 căni din această infuzie.

Pe lângă plantele prezentate, se mai pot utiliza: anason, ciumăfaie, nalbă-de-câmp, negrilică, nemțișor-de-câmp, salcâm, șovârf, talpa-gâștii, unguraș, vâsc, valeriană.

Alte tratamente naturiste pentru astmul bronșic

Hreanul – Face minuni pentru sănătate. Se recomandă prepararea unei infuzii din 30 g de rădăcină, tăiată mărunt, la 1 litru de apă fierbinte. Amestecul se macerează 12 ore, apoi se consumă câte 1 cană între mesele principale.

Ridiche-neagră – Se rade o cantitate mai mare, se stoarce și se bea sucul. Se poate adăuga miere în scobitura unei ridichi, se lasă câteva ore și se consumă siropul dulce.

Usturoi – Se poate face o cură de o lună cu bulbișori de usturoi infuzați. Se iau 80 g de bulbi și se pun în 250 ml de apă fierbinte. Se aduce lichidul la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc. Se acoperă. Cantitatea se bea pe parcursul zilei.

Sănătate vă doresc! Doamne ajută!

Te invit să citești și despre Remedii naturale pentru dureri de spate.

Mihaela Mușetescu