Ceaiurile și Sacroterapia- remedii pentru sănătate

Sacroterapia, postul și ceaiurile

0
70
Marya.ro-Sacroterapie
Marya.ro-Sacroterapie

Sacroterapia, postul și ceaiurile

Sacroterapie- Disconfortul abdominal poate fi contracarat cu ceaiuri, cele mai ușoare remedii și care au efect credibil, doar dacă le bem. Este reconfortant să bem un ceai și să ne revenim dintr-o indigestie, sau durere abdominală, atunci când aceasta nu este prea gravă. Ceaiurile sunt leacuri strămoșești, plantele fiind folosite atât uscate, cât și proaspete, nemaivorbind de numeroasele boli care pot fi tratate prin ele.

Rugăciune și Sacroterapie în Ortodoxie

Suntem oameni, dar oamenii pot fi tratați de multe ori prin puterea leacurilor naturii și prin credință. Sacroterapia, alături de post și Rugaciunea lui Iisus, ne curăță sufletul de molozul patimilor și ne face mai vrednici de o stare de sănătate bună. Ceaiurile, alături de Sfantul Maslu și celelalte Sfinte Taine ale Bisericii, sunt remediul  multor necunoscute și ne vindecă de multe ispite ale vieții.

Așa că trebuie să învățăm secretele ceaiului perfect și a omului care se vindecă din interior, spre exterior, esența terapiei numită Sacroterapie.

Câteva ceaiuri care oblojesc durerile de stomac

Ceai de musetel

Unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru gastrite si ulcer gastric este ceaiul de musetel. Acesta are proprietati antiinflamatorii, analgezice si antibacteriene datorita carora calmeaza eficient simptomele si ajuta la vindecarea mucoasei gastrice. Ceaiul de musetel relaxeaza musculatura tractului digestiv superior, reduce spasmele si calmeaza durerea.

Infuzii din flori de mușețel

Daca suferi de gastrita sau de ulcer, prepara infuzii dintr-o lingura de flori de musetel la o cana de apa si consuma ceaiul pe tot parcursul zilei. Se recomanda sa folosesti apa fierbinte, nu clocotita, pentru a nu distruge substantele active. Ca remediu Sacroterapia a adus și remediul  postului, în care se pot bea și ceaiuri.

Ceai de menta

Sacroterapie- Ceaiul de menta calmeaza crampele si durerile de stomac, este eficient in tratarea sindromului de intestin iritabil, reduce balonarea, previne indigestiile si stimuleaza producerea si eliberarea bilei. Ceaiul îl obții din câteva frunze de mentă uscate, aruncate în apa clocotită, în care poți adăuga lămâie sau lămâiță.

Ceaiul de tătăneasă

Sacroterapie- Ceaiul calmează mucoasa gastrică datorită conţinutului de alantoină. E indicat în caz de ulcer gastric şi de gastrită. Reduce semnificativ arsurile şi te scapă de gustul acru din gură.  Pui la fiert două linguriţe de rădăcină mărunţită, iar când dă în clocot, iei de pe foc. Bei una-două căni de ceai pe zi, timp de o lună. După o pauză de două săptămâni, poţi relua cura

Ceaiul de afine uscate are efecte calmante, datorită conţinutului bogat de taninuri. El poate fi preparat dintr-o lingură de fructe uscate, peste care torni 300 ml apă fiartă şi răcită. Laşi la macerat peste noapte, iar lichidul obţinut îl bei pe parcursul celei de-a doua zi.

Ceaiul de pătlagină acţionează împotriva bacteriei Helicobacter pylori ce populează stomacul, responsabilă pentru apariţia gastritelor. Se face infuzie din două linguri de plantă la 250 ml de apă clocotită şi se bea din ea toată ziua.

Ionela Moldovanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here