Ceapa decorativă, fermecătoare în orice grădină

0
903

La limita dintre grădina de zarzavaturi şi grădina de flori găsim o plantă impresionantă prin formă şi colorit. Este vorba despre ceapă decorativă, care iese în evidenţă în orice grădina, datorită florilor ei mici, grupate în globuri, dar şi datorită culorii lor, care poate varia de la mov închis la violet, lila, roz, albastru sau alb.

thumb_500_x_375_61884-foto2Ceapa decorativă face parte din genul Allium, fiind înrudită cu ceapa, usturoiul şi cu prazul. Ceapa decorativă nu este însă comestibilă, deşi frunzele ei degajă un uşor miros de usturoi, atunci când le striveşti.

Impresionante sunt nu doar aspectul şi culoarea acestei plante, ci şi dimensiunile ei. Astfel, “globurile” pline de flori pot avea până la 10 centimetri în diametru, iar tulpinile pot atinge aproape un metru înălţime, la soiurile gigant.

b242Există zeci de soiuri de ceapă decorativă pe care le poţi plantă în grădina, în locuri luminoase, cu soare. Găseşti, în magazine, bulbi pe care îi poţi planta toamna sau primăvară, în funcţie de momentul în care te îndrăgosteşti de această floare.

Dacă plantezi bulbii toamna, florile îţi vor colora grădina în lunile mai-iunie, iar dacă îi plantezi primăvară, ceapă decorativă va înflori în iunie.

ceapa_decorativa__fermecatoare_in_orice_gradinaAşa cum te vei convinge admirând fotografiile de mai sus, ceapă decorativă da un farmec deosebit oricărei grădini, alături de alte plante perene, sau străjuind alei şi poteci.

Sursa: casamea.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here