Ceaun Borsec Festival redeschide una dintre cele mai frumoase stațiuni ascunse din Transilvania

0
142
Ceaun Borsec Festival redeschide una dintre cele mai frumoase stațiuni ascunse din Transilvania
Ceaun Borsec Festival redeschide una dintre cele mai frumoase stațiuni ascunse din Transilvania

Ceaun Borsec Festival redeschide una dintre cele mai frumoase stațiuni ascunse din Transilvania

Ceaun Borsec Festival are loc între 13 şi 15 iulie, în judeţul Harghita, iar manifestarea încearcă să relanseze, prin gastronomie, muzică şi film, cunoscuta staţiune în circuitul turistic, informează un comunicat al organizatorilor.

“Aflat la prima ediţie, Ceaun Borsec Festival redeschide cea mai frumoasă staţiune ascunsă din Transilvania pentru toţi care-şi doresc o experienţă autentică în inima naturii. Străzile staţiunii şi pârtia de schi vor găzdui concerte, ateliere de sport, muzică şi meşteşuguri, concursuri de orientare turistică, ciclism şi cros montan.

Vedetele nebănuite ale festivalului

Vedetele nebănuite ale festivalului vor fi ceaunele – peste zece gospodine şi bucătari locali s-au înscris într-un concurs dedicat gusturilor tradiţionale. Festivalul iniţiat de către Asociaţia Secvenţe şi Papa la Sanyi readuce Borsecul în circuitul turistic de vară, printr-o serie de activităţi perfecte pentru întreaga familie.

Turiştii şi localnicii vor avea acces liber la expoziţii de fotografie şi seri de film, ateliere de muzică cu instrumente tradiţionale şi exotice, târg şi demonstraţii de meşteşuguri, dar şi la o zonă de relaxare şi wellness cu kiropractică, yoga, acupunctură, masaj suedez şi masaj terapeutic”, se arată în comunicat.

Oameni pasionaţi de sport şi natură

“Suntem mândri că am reuşit să aducem împreună oameni pasionaţi de sport şi natură din toată ţară, dar şi întreaga comunitate locală, de la proprietari de pensiuni la organizatori de evenimente, de la jurnalişti la sportivi, muzicieni şi meşteşugari. Este un festival de familie unde ştim că lumea se va simţi ca acasă”, spune, din partea organizatorilor, Dan Burlac.

Scena de la pârtia de schi îi găzduieşte seara pe Nikola Parov şi Herczku Agnes, legendele muzicii folclorice şi etno maghiare contemporane, alături de nume de referinţă ale muzicii româneşti, ca Bosquito, Mircea Vintilă, Nightlosers, Timpuri Noi şi Fanfara Transilvania.

Program

Prima seară a festivalului va fi deschisă de Radio România Tg. Mureş, care sărbătoreşte 60 de ani de existenţă, cu un spectacol folcloric “Pe cărarea dorului”, susţinut de artiştii Anghelina Timiş, Doru Pop şi fiul său, Ina Todoran şi Ovidiu Furnea, urmat de un concert al trupei One More Minute.

Serile următoare, Borsecul devine o adevărată capitală europeană a super-sportivilor români care împing limitele rezistenţei fizice şi bat record după record. Vor participa la o conferinţă pe teme sportive Tiberiu Uşeriu, Eduard Novak, Toma Coconea Zsolt Torok.

Printre filmele proiectate în festival se numără “Despre trup şi suflet”, de Ildikó Enyedi, câştigător al premiului Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin în 2017, şi pelicula “România sălbatică”.

ALTE ARTICOLE DIN CATEGORIA CULTURĂ AICI

Ana Grama