Cel mai mic și mai mare flash de memorie din lume

0
149

discMulţi dintre noi apelăm la carduri de memorie pentru a ne stoca muzica preferată, poze, înregistrări video, documente şi alte informaţii cu caracter personal. Dar, oricât de mare ar fi memoria internă a telefonului şi a cardului ataşat pare insuficientă.

Compania SanDisk a anunţat în cadrul  Mobile World Congress din Barcelona, de anul acesta lansarea pe piaţă a Micro SDXC, un card de memorie  cu o capacitate  de 200GB, ceea ce înseamnă că ar putea stoca 20 de ore de filme la rezoluţie HD, transmite Digital Trends.

Conform oficialilor, este în acelaşi timp cel mai mic şi cel mai mare, exemplu de card de memorie flash, existent până în prezent.  SanDisk Ultra microSDXC Premium Edition are dimensiuni  minuscule – mai mic decat o unghie – şi vine cu un cost de 2 dolari pe GB, ceea ce înseamnă un cost final de 400$.  Cu toate că preţul nu este tocmai accesibil, memoria de top oferită de micul dispozitiv bate multe laptop-uri moderne, dotate cu SSD, şi poate transforma orice dispozitiv Android într-un hard disk portabil pentru muzică și fotografii.

Construit pentru a fucţiona în condiții extreme, cardul SanDisk Ultra® microSDXC, este ideal pentru tablete şi smartphone-uri bazate pe Android  şi promite:

Trasnfer de 1200 de fotografii pe minut cu o viteză de transfer premium de până la 90MB / s

Poate stoca până la 20 ore de video Full HD

Clasa 10 pentru înregistrare şi redare video HD

Cardul este rezistent la apă, praf şi şocuri şi vine cu adaptor SD™ pentru utilizarea la camere MIL.

Cardul vine împreună cu aplicaţia Memory Zone, în care utilizatorii îşi pot activa funcţia OptiMem, care monitorizează nivel memoriei şi informează ori de câte ori memoria internă scade sub un prag definit de utilizator. Odată ce acest prag este atins, funcția app OptiMem va transfera automat unele dintre vechile fotografii și clipuri pe cardul SD.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here