Cel mai sărac preşedinte din lume, la final de mandat | FOTO

0
403

22521-12jkblcPreşedintele Uruguayului, Jose Mujica, cunoscu drept “cel mai sărac” preşedinte din lume, a ajuns la sfârșitul mandatului său de cinci ani. Este singurul preşedinte care trăieşte în condiţii mai mult decât de modeste, greu de imaginat pentru un om cu funcţia sa, informează The Independent.

Jose Mujica nu numai că a renunţat la casa de lux pe care statul o oferă liderilor şi locuiește în ferma soţiei sale din afara capitalei Montevideo, dar a uimit o lume întreagă când a refuzat oferta de un milion de dolari pe care un şeic i-a făcut-o pentru mașina sa.

Autoturismul lui Mujica este unul local, vechi de peste 40 de ani.

22521-rk7yar

Președintele Uruguayului, care își donează 90% din salariu, a declarat în repetate rânduri că trăieşte asemenea majorităţii pentru că majoritatea poporului a fost cea care l-a votat. El a explicat că din punct de vedere moral, nu are dreptul de a trăi ca o minoritate în ţara sa.

22521-1qchzq8 22521-c5y2fn

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here