Cele mai bune cinci destinaţii exotice în anotimpul geros

0
364

Sărbătorile de iarnă au trecut, însă destinaţiile de vacanţă pot fi planificate în continuare. Cine nu îşi doreşte o doză intensă de căldură şi mult soare în această perioadă friguroasă a anului? Vă prezentăm o listă cu 5 destinaţii exotice, alcătuită de telegraph travel, unde vremea în luna februarie este aproape perfectă, cu alte cuvinte, cu temperaturi ce urcă până la 20 de grade, ce vă vor purta departe de gerul lunilor ianuarie şi februarie.

turismAstfel, în timp ce plajele clasice din Anguilla reprezintă paradisul oricărui iubitor de plaje, Dominica se adresează celor care adoră natura, Cuba este pentru cei care doresc noi experienţe culturale, iar insulele Maldive sunt recunoscute, în definitiv, pentru spectaculosul subacvaticului, în timp ce Thailanda este preferată pentru plajele sale şi agitaţia specifică capitalei Bangkok.

Anguilla

De ce Anguilla? Pentru că această insulă întinsă, cu nisip alb, fin şi ape curate ce adăpostesc recifuri coraliere, vă oferă unele dintre cele mai rafinate şi exclusiviste 33 de plaje din Caraibe. Insula dispune de foarte multe restaurante, renumite pentru arta culinară, precum rusticul Scilly Cay, care vă va servi cu un delicios homar la grătar, pregătit în faţa dumneavoastră. Câteva dintre cele mai apreciate hoteluri ale regiunii vă vor aştepta să le testaţi serviciile, precum Cap Juluca, care dispune de o plajă sublimă. Pe lângă plaje, mâncare, snorkelling şi scufundări, Anguilla este recunoscută şi pentru distracţie. Pentru a ajunge în această insulă, trebuie să zburaţi cu avionul până la Antigua, apoi să vă programaţi un alt zbor pentru Anguilla, cu o durată de 45 de minute. Potrivit agenţiilor de turism, călătoria ar trebui să dureze 11 ore.

În ceea ce priveşte pachetele turistice, preţurile pornesc de la 2.825 lire (sterline) la hotelul Cap Juluca, pentru camera dublă sau 1.405 lire la hotelul Ku, cel mai accesibil corp al hotelului Cap Juluca, care dispune de camere spaţioase, cu un design minimalist, pe plaja Shoal Bay East, cea mai populară, de altfel, de pe insulă. 

Dominica

A experimenta peisajele din Caraibe reprezintă cea mai dramatică şi frumoasă aventură, motiv suficient pentru a alege Dominica. Închiriaţi un jeep, purtaţi nişte ghete şi pregătiţi-vă să descoperiţi pădurile tropicale, cascadele formidabile şi lacurile greu de detectat cu apa care fierbe, temperatura ajungând  la 100 de grade Celsius în centrul lacului.

Ghidul turistic vă va prezenta locuri de neimaginat, unde veţi descoperi cele mai rare specii ale faunei, precum papagali sălbatici, “agaouti” (rozătoarele gigante) sau prietenoasele păsări colibri, care vă vor vizita la hotelurile unde veţi fi cazaţi. Plajele şi triburile de “caribs”, singurele triburi indigene, ce au propriul lor teritoriu, au apărut în filmul “Piraţii din Caraibe”. Anul acesta ar fi o bună ocazie pentru a vizita Dominica, întrucât insula celebrează 30 de ani de independenţă faţă de coroana britanică, cu evenimente festive.       

Pentru a ajunge în Dominica, zburaţi către una dintre principalele insule din Caraibe, precum Antigua, apoi luaţi un alt avion cu o cursă internă către Dominica. Timpul de călătorie ar trebui să fie de 11 ore.

Cuba

Vizita în Cuba, cea mai mare insulă din Caraibe, ar trebui să fie o aventură, în special pentru iubitorii de cultură şi istorie. Cum ajungi, vezi Cadillac-uri vintage şi uzate ce se întind pe aleile comuniste, arhitectură spaniolă colonială, muzica fantastică ce te însoţeşte oriunde te-ai afla şi ai parte de cele mai bune ţigări din lume. Nu vă opriţi la un resort, sunt anoste şi izolate şi puteţi găsi hoteluri pe plaje foarte uşor. Având la dispoziţie o săptămână, trebuie să petreceţi câteva zile şi în Havana. Cazaţi-vă într-unul dintre conacele renovate, în partea cea veche a oraşului, care a fost restaurată gradual până la atingerea perfecţiunii secolelor trecute. După câteva zile, închiriaţi o maşină şi îndreptaţi-vă către vest, în valea Vinales, cel mai frumos sector al Cubei, celebru pentru dealurile de calcar, ireal de albe, apoi mergeţi în oraşul colonial Trinidad, cea mai frumoasă parte a insulei.

Un sejur de 10 zile în februarie, la un hotel de rang mediu, vă poate costa aproximativ 1.400 lire, în acest preţ fiind inclusă şi închirierea unei maşini.

Insulele Maldive

Alegeţi o vacanţă în insulele Maldive pentru a experimenta o escapadă asemenea celei făcute de Robinson Crusoe, dar cu accente şi confort de secolul XXI. Aproape toate cele 90 de hoteluri din arhipelagul Oceanului Indian ocupă propria lor insulă tropicală mică, încercuite de plaje cu nisip fin. Mai mult decât atât, scufundările şi snorkellingul sunt fantastice şi îţi dau senzaţia că înoţi într-un gigant acvariu natural. Alegeţi un hotel pe una dintre cele mai mari insule, unde este mai puţin probabil să fiţi deranjat de agitaţia mulţimii. Astfel, puteţi opta pentru insula Soneva Fushi, unde veţi beneficia de condiţii la cel mai înalt nivel, iar meniul va fi pe măsura aşteptărilor, cea mai mare parte a legumelor şi fructelor provenind din grădina proprie şi organică a hotelului. Dacă urmăriţi să beneficiaţi de costuri mai reduse, hotelul de trei/patru stele Meerufenfushi, care este înconjurat de o sumedenie de plaje a căror frumuseţe îţi fură privirea, are o cameră destinată jocurilor de football, unde săptămânal au loc meciuri între staff-ul hotelului şi turişti.

Pentru a ajunge în Insulele Maldive, trebuie să zburaţi cu charterul, iar călătoria va dura 11 ore. Pachetele turistice pleacă de la 2.154 lire, pe cameră, la Soneva Fushi, cu tot cu biletul de avion şi 1.070 lire la Meerufenfushi.

Thailanda

Thailanda este destinaţia preferată de cei care doresc să fugă de anotimpul friguros, cele mai adecvate luni fiind februarie şi martie, vizate fiind resorturile de-a lungul coastei Andaman. Temperaturile sunt ridicate, însă nu devin insuportabile, vremea caldă fiind garantată pe toată perioadă şederii pe această insulă. 

Găsiţi cazare la resorturi de lux precum Ko Lanta, Krabi, Phi Phi and Khao La, dar şi la preţuri mult mai rezonabile, la vile construite în stilul boutique, beneficiind de o bucătărie cât mai diversificată. Preţurile pleacă de la 1.895 lire pentru o singură persoană, astfel, pentru un pachet de 13 nopţi, cu trei nopţi în Bangkok şi 10 nopţi în Krabi, preţul ajunge la 1.345 lire de persoană.  Preţurile sunt valabile pentru perioada dintre lunile ianuarie şi martie.

Sursa: curierulnational.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here