Cele mai dese 5 greşeli în pregătirea dulciurilor acasă!

0
477

prajituraCu toţii iubim prăjiturile! Cu cremă de vanilie, ciocolată, fructe sau alte arome ori cu ingediente de altfel, cu toții le mâncăm. Din păcate, prăjitura la care visăm cu ochii deschişi nu arătă întotdeauna la final, după toți pașii parcurși ca la carte, aşa cum ne-o imaginăm de la început.

Nu  trebuie nicidecum să vă descurajaţi! Gândiţi-vă că şi celor mai mari şefi bucătari și cofetari li s-a întâmplat cel puţin o dată ca o prăjitură să nu iasă exact cum trebuia. Pentru a evita astfel de situaţii este important să cunoaştem care sunt cele mai frecvente greşeli în domeniul preparării prăjiturilor şi cum am putea să le evităm. De aceea am adunat câteva sfaturi utile:

1. Prăjitura s-a revărsat peste marginile tăvii. Greşeala care conduce la acest rezultat este folosirea unui recipient mult prea mic pentru compoziţia prăjiturii. Înainte de a alege tava de copt, trebuie să ţinem cont şi de faptul că în timpul coacerii, aluatul va mai creşte.

2. Prăjitura este coaptă pe margini dar este nefăcută în interior. Această situaţie se poate datora unui cuptor mult prea înalt sau folosiriea  unei tăvi mult prea mici.

3. Prăjitură este plată şi are bule de aer în partea superioară.  Există două greşeli care pot conduce la un asemenea rezultat: nu ai băgat în cuptor compoziţia de îndată ce ai terminat-o sau se poate datora preîncălzirii insuficiente a cuptorului înainte de coacerea prăjiturii.

4.  Centrul prăjiturii este mai lăsat decât restul. Sunt mai multe cauze posibile ale acestei situaţii: fie se deschide uşa cuptorului în timp ce prăjitura se coace, fie se foloseşte prea mult agent de creştere sau faptului că aluatul nu este băgat în cuptor de îndată ce este finalizat.

5. Marginile prăjiturii sunt crocante sau arse. Pentru a evita acest fapt, trebuie să acordăm multă atenţie următoarelor aspecte: să nu folosim prea multă grăsime în aluat, să folosim o grăsime potrivită pentru prăjituri, cuptorul nu trebuie să fie încins prea tare şi nu în ultimul rând, să nu uităm prăjitura prea mult timp în cuptor.

Sursa: gustos.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here