Cele mai frumoase gări din lume

0
158

Ei bine, staţiile feroviare din lume pot fi considerate uneori adevărate muzee dat fiind modul în care acestea au fost realizate şi impactul pe care îl au asupra celor care trec prin ele. Deşi, călătoriile cu trenul nu mai sunt acum la fel de populare cum erau înainte, există, în întreaga lume, anumite gări care merită vizitate. Astfel, am realizat o scurtă listă a celor mai frumoase şi spectaculoase gări din lume de pe mai multe continente care reuşesc să vă încânte privirile dacă veţi trece prin ele.

Gara Hundertwasser Bahnhof

gara1Cea care dă startul listei este gara Huntdertwasser Bahnhof situată în partea de nord a Germaniei în oraşul Uelzen. De pildă, acest loc a fost redecorat în anul 2000 de celebrul artist şi arhitect Freidrich Hundertwasser.

Gare Grand Central

gara2A doua pe listă este Gare Grand Central din New York construită în 1913. Dincolo de faptul că, Grand Central a servit ca decor pentru numeroase scene de film, tavanul holului principal este decorat cu o pictură murală de culoarea smaraldului. Pe de altă parte, arhitectura în stilul Beaux-Arts a clădirii vine însă cu numeroase surprize, cum ar fi Galeria Şoaptelor, care duce sunetele de-a lungul faimoaselor bolte ale lui Rafael Guastavino, sau barul ascuns unde puteţi retrăi atmosfera anilor ’20. 

Chhatrapati Shivaji Terminus

gara3Este cea mai aglomerată staţie feroviară din India, fiind înscrisă şi pe lista clădirilor aflate în patrimoniul UNESCO. Inaugurată în 1885, Chhatrapati Shivaji Terminus din Mumbai este cunoscută pentru turnurile sale gotice.

Gara din Hua Hin

gara4Este gara unei staţiuni balneare thailandeze, care s-a hotărât să-i impresioneze pe vizitatorii săi cu o construcţie ce pare preluată dintr-un desen animat.

Gare Antwerpen-Centraal

gara5Ultima pe listă este gara Antwerpen-Centraal din Belgia. Aceasta este un amestec de stiluri arhitecturale neputând fi plasată clar într-o anumită tendinţă. Mai mult decât atât, datorită aspectului său a fost supranumită şi gară cu aspect de „catedrală”.

Concluzionând, dacă treceţi pragul acestor gări, veţi simţi că voiajul deja a început deoarece, acestea impresionează prin frumuseţea detaliilor.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here