Cele mai frumoase poduri din lume, adevărate opere de artă

0
704

pod

Caracterul practic al podurilor este bine cunoscut, a apărut din nevoia oamenilor de a depăși limite și de a lega locurile pe care natura a dorit să le separe. De-a lungul timpului, au apărut însă și poduri ce pot rivaliza cu operele de artă.

Jurnaliștii de la BBC Travel au realizat o selecție de șase asemenea structuri, ce impresionează atât prin frumusețea lor, cât și prin faptul că sunt neobişnuite.


Germania

Reflexia Podului Rakotz, din Kromlau, în luciul apei le oferă privitorilor o imagine spectaculoasă, ce poate fi ușor catalogată drept o adevărată operă de artă.

pod1
India

Băștinașii din satul Cherrapunji au învățat, de-a lungul vremii, să construiască poduri naturale, din rădăcinile copacilor, forțându-le, cu ajutorul bambusului, să crească în direcția dorită de ei. Unele dintre aceste poduri naturale au o lungime de 30 de metri și pot susține greutatea a 50 de oameni.

pod2

Malaiezia

Arhitectul Mayur Kanaiya a creat o structură uimitoare atunci când a proiectat Podul Langkawi Sky, ce unește vârfurile muntelui Gunung, de pe insula Pulau Langkawi.

Podul, în forma literei S, are și o platformă unde turiștii se pot opri pentru a admira peisajul montan luxuriant.

pod3

Olanda

În mod normal, podurile trec pe deasupra apei, însă, în Olanda, constructorii au inventat un altfel de pod. Având aspectul unui dig, al cărui interior a fost lăsat gol, podul de lângă satul Halsteren se afundă în interiorul râului și cu greu poate fi observat de la distanță.

pod4
Yemen

Podul Shaharah este dovada tenacității de care poate da dovadă omenirea, fiind una dintre acele structuri de piatră, sub forma unui arc de cerc, pe care nu o poți uita prea curând.

pod5
Londra

Podul rotitor, cu o lungime de 12 metri, poate fi văzut în zona Paddington și este ridicat întotdeauna pe unul dintre malurile canalului Grand Union, astfel încât acesta să poată fi utilizat de ambarcațiuni.

pod6

 

Ana Grama

V-ar putea interesa și aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here