Cele mai periculoase 10 locuri din lume – Galerie Foto

0
1291

Verkhoyansk, Rusia

rusiaSituat în inima Siberiei și la 3000 mile (4828 km) est de Moscova, Verkhoyansk este unul dintre cele mai reci orașe din lume. Cunoscut ca Polul Rece, orașul este faimos pentru nesfârșitele sale ierni, unde râul Yana este înghețat total timp de nouă luni pe an. Temperaturile din timpul iernii se încadrează între minus 60 și minus 40 de grade Celsius, și din septembrie până în martie, ziua are mai puțin de 5 ore. Pentru cea mai lungă perioadă a istoriei sale, Verkhoyansk a fost folosit de către țari și sovietici drept un oraș de exil. În prezent, 1500 de persoane îl consideră „acasă” și foarte mulți turiști îl vizitează în mod regulat.

Lacul Kivu, Republica Democrată Congo / Rwanda

rwanda

rwanda 2Recunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari lacuri din Africa, lacul Kivu este situat de-a lungul graniței dintre Congo și Rwanda. Dar la mare adâncime,  lacul conține peste 2.3 miliarde de metri cubi de gaz metan și 60 kilometri cubi de dioxid de carbon, care, dacă ar fi emanat, ar declanșa o explozie de metan, ar provoca valuri de tsunami și ar ucide cele două milioane de locuitori ai bazinului. Să gândim pozitiv? Gazul va fi probabil emanat doar în caz de activitate vulcanică în adâncul lacului.

Statul Minqin, China

China 1

China 2Statul Minqin din China are distincția de a fi o oază care micșorează distanța dintre două deșerturi. În această zonă secetoasă se înregistrează în fiecare an 130 de zile de vânt și praf, iar deșerturile din jur continuâ să afecteze ceea ce a mai rămas din puțina vegetaţie. Din 1950, deșertul a acoperit mai mult de 100 de kilometri pătrați din stat și din 2004, Minqin se apropie de o rată de 10 de metri de deșert pe an. Cu astfel de terenuri de nelocuit și o populație din ce în ce mai vulnerabilă, guvernul chinez a clasificat statul Minqin, pe bună dreptate, o zonă de dezastru ecologic și a început să-i strămute pe cei mai mult de două milioane de locuitori.

Dallol, Etiopia

Etiopia

Etiopia 2Dacă Verkhoyansk este cel mai rece oraș din lume, atunci Dallol din Etiopia este la polul opus. Situat la cinci ore de centrul Etiopiei, în deșertul Danakil, Dallol este cunoscut de localnici ca “poarta de intrare în iad”. Este un titlu apt pentru cel mai fierbinte loc populat de pe Pământ, unde temperaturile din timpul verii ajung până la 64 grade Celsius. Temperaturile medii oscilează în jurul valorii de 34 de grade Celsius, de foarte puțin ajutor pentru localnici. Ba și mai mult, regiunea accidentată este un conglomerat de munți de sare, vulcani activi și cutremure regulate. Cum era de așteptat, având în vedere climatul neospitalier și lipsa infrastructurii localității, aceasta a fost denumită orașul fantomă.

Somalia

Somalia 1Din 1990, când a izbucnit războiul civil, Somalia a fost împărțită în mai multe grupări beligerante. Molimele, foametea și o guvernare ineficientă au contribuit la intensificarea actelor teroriste, ceea ce a afectat și mai mult statul somalez, deja devastat de crime și violență. Foametea este o veșnică problemă în Somalia și între 2010-2012, aceasta a curmat viețile a peste 260.000 de oameni. În conformitate cu un clasament anual al Politicii Externe și al Organizației Fondului Pentru Pace, Somalia este statul cel mai „eșuat” din lume. Turiștii, nici nu existau.

Portul Moresby, Papua New Guinea

noua Guinee 1

Votat recent al 137 lea oraș din cele 140 de orașe locuibile din lume, capitala Papua, Noua Guinee nu este tocmai o Mecca în care să abitezi. Capitala insulei este mai puțin cunoscută pentru împrejurimile sale pitorești, ci, în special pentru multitudinea de violuri, crime, jafuri și excesivele cazuri de HIV.  În 2003, în Port Morseby o femeie rănită dintr-un accident de mașină a fost violată de o bandă de răufăcători. Se spune despre poliție, cea care ar trebui să ofere protecție, că este la fel de coruptă precum aceste bande criminale.

noua Guinee 2Sărăcia, desigur, este principalul factor care contribuie la degradarea din Moresby. Țara nu dispune de un statut social bine dezvoltat, iar rata ridicată a șomajului a condus către o țară vulnerabilă în care domnește violenta. “Noi nu vrem să-i omorâm pe oameni. Noi doar încercăm să-i speriem și să obținem ceea ce vrem”, i-a spus un infractor unui reporter BBC.

Sana’a, Yemen

Yemen 1Un pământ uitat de timp, Sana’a dispune de o bogată arhitectură și cultură arabă. Este, de asemenea, un bastion al fanatismului islamic. În 2013, o serie de atacuri armate și cu bombă a ucis peste 50 de persoane și a rănit chiar şi mai multe. Un grup militant al-Qaida a fost declarat responsabil pentru atacuri, iar în 2010 s-a estimat că între 500 și 1.000 de combatanți al-Qaeda au patrulat granițele din Yemen. Numărul lor probabil va crește din moment ce Yemen a devenit o țintă aeriană uriașă pentru SUA.

Mai mult, fetele din Yemen continuă să fie măritate de mici. În același an cu atentatul cu bombă asupra capitalei, o fetiță de 8 ani din Yemen a murit din cauza unei hemoragii interne cauzate de relațiile sexuale cu un bărbat în vârstă de 40 de ani, în noaptea nunții. Potrivit Organizației Non-guvernamentale a Drepturilor Omului, peste jumătate din tinerele din Yemen se căsătoresc înainte de vârsta de 18 ani, dintre care 14% înainte de 15 ani.

Monrovia, Liberia

LiberiaÎn Monrovia Liberia se află una dintre cele mai rău famate mahalale din Africa, West Point. 75.000 de oameni locuiesc în această mahala supra-populată, afectată de epidemii de holeră, consum de droguri, prostituție cu adolescente și fără condiții adecvate de igienă (fecalele de pe stradă și plaje sunt un lucru obișnuit). Violul nu numai că este un eveniment normal, ci și unul destul de profitabil pentru părinții disperați. Decenii la rând, războiul civil a contribuit în mare măsură la extinderea mahalalei, deoarce mulți au căutat refugiu în capitală.

Brazilia

Brazilia 1

Brazilia 2Fără îndoială una dintre cele mai frumoase ţări de pe planetă, Brazilia este şi un lider mondial în omucideri. Începând cu 2011, Brazilia a însumat un număr incredibil de 50.000 de crime pe an. În afară crime (de patru ori mai multe decât în SUA), Brazilia este devastată de violuri, jafuri și “răpiri” – oamenii sunt răpiți pentru o scurtă perioadă de timp, pentru care se cere răscumpărare. Sărăcia galopantă exacerbează violența și discrepanța dintre bogați și săraci. Deși inegalitatea veniturilor a scăzut din 2001 datorită creșterii economice, aceasta reprezintă încă o problemă majoră care amenință sustenabilitatea economică a Braziliei pe termen lung. Rio de Janeiro, Sao Paolo și Salvador, în special, reprezintă un focar de invadatori și, din păcate, de violență.

Haiti

Haiti

Haiti 2

Haiti 3Fiind punctul de plecare al celor mai de succes revolte cu sclavi din lume, Haiti a plătit destul scump pentru lupta să istorică. În prezent este una dintre cele mai slab dezvoltate și mai sărace ţări din lume. Haiti se luptă cu rata criminalității, iar guvernul american concluzionează că Haiti nu este o zonă “sigură”. Aici se face comerț ilicit cu droguri, au loc numeroase infracțiuni, inclusiv furturi de mașini, crime, jafuri armate, răpiri, violuri și torturi fizice. Faptul că poliția haitienă nu este suficient de dotată cu personal și echipament adecvat, încurajează desfășurarea activităților criminale.

Sursa: all-that-is-interesting.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here