Cele mai prietenoase oraşe din lume

0
110

Un zâmbet călduros din partea unei persoane de pe stradă sau un salut voios din partea alteia la intrarea într-un oraş te fac să te simţi mai aproape de casă atunci când te afli printre străini. Aşadar, vă vom prezenta mai jos, cele mai prietenoase oraşe.

 Dublin, Irlanda

oraşe prietenoase dublin”Dublin este locul în care se găsesc cei mai prietenoși oameni de pe planetă. Cred că felul nostru prietenos de a fi are cumva legătură cu un complex de inferioritate. Încercăm să ne asigurăm în permanenţă că vizitatorii ne plac şi că se simt bine”, declară Marţina Skelly, o locuitoare a capitalei irlandeze pentru http://www.dcnews.ro/. Pe de altă parte, Dublin are o rată a infracţionalităţii foarte scăzută, oferind un sentiment de siguranţă. În ceea ce priveşte, localnicii sunt săritori şi vorbesc încet, aşa că turiştii vor fi „depistaţi” cu uşurinţă.

Siem Reap, Cambodia

Oamenii sunt liniştiţi, iar oraşul nu are o viaţă de noapte foarte dezvoltată. Mai mult decât atât, este potrivit pentru cei care vor să scape de zgomot şi poluare fără să renunţe la energia regăsită în marile oraşe. Cu vreme blândă mai tot timpul anului, dimensiuni mici și liniște, Siem Reap este un oraș prietenos și primitor.

Auckland, Noua Zeelandă

auklandCel mai mare oraş din Noua Zeelandă este şi cel mai prietenos, majoritatea locuitorilor fiind imigranţi. De pildă, Auckland are cartiere pentru toate gusturile. Pe coasta de nord a oceanului Pacific se găsesc multe parcuri, fiind o zonă populară în rândul familiilor. Cei pasionaţi de sporturi extreme preferă să locuiască în vest, de unde pot ajunge uşor în sălbăticie. Cei care îşi doresc o experienţă urbană preferă Grey Lynn, Ponsonby, Parnell sau Mt Eden.

Oraşe din America
Charleston, Statele Unite ale Americii

charlestonCu oceane, mlaştini şi râuri la fiecare colţ, acest oraş din Carolina de Sud are locuitori foarte voioşi. „În unele părţi, nesimţirea este contagioasă. Trebuie să te lupţi pentru orice şi nimeni nu zâmbeşte. În Charleston este opusul. Chiar îşi când mergi să închiriezi o maşină te alegi cu un zâmbet. Aici se mută mulţi din oraşe mari, transformând oraşul într-unul creativ, cu deschidere spre artă”, povesteşte Michael Shemtov, pentru http://adevărul.ro

Victoria, Canada

O destinație turistică populară, cu un port de croazieră foarte solicitat, capitala British Columbia este cunoscută pentru serviciile adresate clienților și pentru ospitalitatea locuitorilor. Deși în lunile de iarnă te poți simți un pic somnoros fără turiștii curioşi, cartierul studențesc rămâne agitat zi și noapte. Concluzionând, orașul oferă posibilități de a face drumeții în zone înalte, cu ciclism și cu vedere la coastă.

 Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here