OPERE ARHITECTURALE. Cele mai frumoase biblioteci din lume | GALERIE FOTO

0
643

7O istorie a sediilor de bibliotecă din lume, prima lucrare completă de acest fel, a fost publicată recent de James Campbell, expert în arhitectură la Universitatea din Cambridge. Pentru a se documenta, savantul britanic a vizitat peste 80 de biblioteci, din 20 de ţări, şi mărturiseşte că cea mai apropiată de sufletul său rămâne celebra Admont Abbey, din Austria. Aceasta este de altfel şi cea mai veche bibliotecă ce ţine de o mănăstire, din lume.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”][fblike url=”http://bit.ly/1dktCAG” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Potrivit Daily Mail, în cartea sa, James Campbell aduce în prim plan uluitoarele opere de arhitectură ce găzduiesc unele din cele mai de renume biblioteci de pe mapamond, construite din secolul al 15-lea şi până în zilele noastre.

Istoria completă a bibliotecilor este rezultatul a cinci ani de cercetare ştiinţifică. Dr. Campbell, expert în arhitectură la Universitatea din Cambridge, a petrecut trei ani călătorind în lume pentru a vizita fiecare dintre bibliotecile din lucrarea sa împreună cu fotograful Will Pryce .

În cele 320 de pagini ale cărţii sunt cuprinse bibliotecile lumii, de la cea mai mare, cum este Biblioteca Congresului din Washington, până la cea mai mică, cum este biblioteca medievală de la Trinity Hall, în Cambridge.

Cea mai veche bibliotecă, care a supravieţuit timpului în forma sa intactă, este Malatestiana Biblioteca, din Cesena, în Italia. Această bibiotecă datează din 1452 .

1 . Tripitaka Koreana, la Templul Haeinsa în Coreea de Sud 1

2 . Mafra Palace Library, în Mafra, Portugalia.

2

3 . Biblioteca Codrington din Oxford.

3

4 . Biblioteca Joanina, în Coimbra, Portugalia

4

5 . Biblioteca George Peabody, Baltimore.

5

6 . Biblioteca Malatestiana în Cesena, Italia este una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume.

6

7. Superba Sala de filosofie, de la Strahov Abbey, din Praga, Cehia, a fost aleasă să ilustreze cartea lui Cambell.

7

8 . Biblioteca de la Admont Abbey, în Austria, cea mai mare bibliotecă a unei mănăstirii din lume este favorita autorului.

8

9 . Cărţi de mare valoare, deteriorate, acum stocate în siguranţă la biblioteca din Catedrala Noyon, Franţa.

9

10.Biblioteca Altenburg Abbey, din Altenburg, Austria.

10

11. Biblioteca Abaţie St. Gall, din Eveţia, operă arhitecturală, de patrimoniu spiritual şi cultural.

11

12 . Lucrările la Biblioteca Naţională din Paris, Franţa au fost finalizate în 1996 .

12

13 . Dr. Campbell spune că, deşi în Europa multe biblioteci publice sunt închise, în alte părţi ale lumii situaţia este la polul opus. El dă ca exemplu Biblioteca Naţională, ultra-modernă, a Chinei, de la Beijing.

13

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here