Cele mai spectaculoase șapte poduri din lume

0
507

Podurile au fost construite pentru ca oamenii să poată traversa în siguranță o întindere de apă sau un abis. Cu proiecte complicate și ingeniozitate arhitecturală, dincolo de funcționalitate, există în lume poduri care transformă peisajul înconjurător în ceva cu adevărat deosebit. Iată, așadar șapte dintre cele mai spectaculoase poduri din întreaga lume, conform emgn.com/.

În armonie perfectă cu împrejurimile, Podul Rakotz este considerat unul dintre cele mai inedite poduri din lume.

pod1Podul scufundat de la Fort de Roovere, supranumit și „podul lui Moise”, este situat  în apropiere de satul olandez Halsteren. Spre deosebire de un pod obișnuit, pereții acestuia, în loc să treacă pe deasupra apei, sunt scufundați în râu oferind peisajului un aspect uimitor și rămânând invizibil de la distanță.

pod2Proiectată de arhitectul Mayur Kanaiya, Langkawi Sky Bridge din Malaezia,  este o punte curbată, lungă de 125 metri care unește muntele Gunung Mat Cincang cu insula Pulau Langkawi.

pod3În loc de scânduri sau cărămizi, podul din satul Cherrapunji din Meghalaya, India – cunoscut ca unul dintre cele mai umede locuri din lume, este construit din rădăcini de copaci. Cu o lungime de 30 de metri, podul natural poate susține greutatea a 50 de persoane. Acesta a fost construit cu mult timp în urmă de tibul local Khasis, care a altoit rădăcinile de ficus  pentru a crește într-o anumită direcție, pe un suport de bambus.

pod4Londra este recunoscută pentru London Bridge, podul construit peste Tamisa care leagă centrul istoric al Londrei de Southwark. Însă, mai puțin cunoscut, dar la fel de spectaculos este London’s Rolling Bridge – Podul Rotitor. Construit de firma de arhitectură Heatherwick, podul lung de 12 metri, face legătura între Grand Union Canal și Paddington Basin.

pod5Construit în 1982, peste râul Han, The Fountain Bridge, Coreea de Sud, sau „podul fântână”, este denumit așa datorită celor două fântâni arteziene, lungi de peste un kilometru care pompează aproximativ 200 de tone de apă în fiecare  minut.

pod6Situat la 36 de metri deasupra Henderson Road, Henderson Waves, este cel mai mare pod pietonal din Singapore și  leagă Muntele Faber Park de Telok Blangah Hill Park.

pod7Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here