Cele mai veninoase şase specii de şerpi

0
2857

Din cele peste 600 de specii de şerpi veninoşi care trăiesc pe Terra, doar 200 pot aduce un prejudiciu real sănătăţii umane, potrivit unui comunicat al Organizaţiei Mondiale a Sănătății. Din acestea, publicaţia Live Science prezintă şase dintre cei mai cele mai periculoase specii de șerpi de pe planetă, ale căror muşcături veninoase afectează rapid organismul uman.

Vipera nord-africană cu solzi fierăstrău

sarpe1Echis carinatus care trăieşte în anumite zone din India și Orientul Mijlociu, nu are cel mai puternic venin, dar provoacă cele mai multe decese umane anual decât orice alt șarpe, în parte pentru că este adesea găsită în zonele populate.

Vipera nord-africană cu solzi fierăstrău poate atinge o lungime de maxim 60 de centimetri şi atunci când se deplasează, solzii ei produc un zgomot specific, asemănător cu un zăngănit.

Cobra regală

sarpe2Veninul cobrei regale, cunoscută ca Ophiophagus Hannah conţine suficiente neurotixine pentru a ucide un elefant asiatic, precum și aproximativ 50 %  din oamenii pe care îi muşcă. Cu o lungime ce poate ajunge până la 5,5 metri, cobra regală este de asemenea cel mai lung șarpe veninos din lume.

 

Şarpele tigru

sarpe3Acest șarpe mortal (Notechis scutatus) care populează sudul Australiei și Tasmania, îşi ucide victimele cu un amestec puternic de neurotoxine, coagulanţi, hemolizine şi micotoxine.  Interesant, este faptul că, aceşti şerpi variază foarte mult în dimensiune, în funcție de tipul lor preferat de pradă, care poate fi de la broaşte şi şopârle la păsări sau şoareci.

 

Taipanul

sarpe4Taipanul de coastă, sau Oxyuranus microlepidotus  şi-a câştigat reputaţia de șarpele feroce, în mare parte pentru că muşcătura lui poate ucide un om în mai puțin de o oră. Unul dintre cei mai veninoşi şerpi de pe planetă, veninul său paralizant provoacă hemoragie în ţesuturile musculare şi paralizează  sistemul nervos al victimei.

Şarpele de mare cu benzi

sarpe5Muscatura de Hydrophis belcheri este declarată a fi de 100 de ori mai puternică decât cea a compatriotului său, taipanul de coastă. Din fericire acest nativ al Oceanului Indian şi al Oceanului Pacific este rareori cunoscut să muște oameni.

 

 

Mamba neagră

sarpe6Cel mai rapid şarpe din lume este, de asemenea, unul dintre cei mai mortali. Mamba neagră, Dendroaspis polylepis, se poate deplasa cu viteze de 5,5 metri pe secundă, iar muşcătura lui poate ucide un om în mai puţin de 30 de secunde. Este cunoscut faptul că mamba neagră îşi foloseşte colţii plini cu venin pentru a-şi ataca victima de mai multe ori, la fiecare muşcătură injectând în corpul acesteia o anumită cantitate de venin.

Black Mamba, are o lungime medie de patru metri şi trăieşte în pădurile şi savanele africane.

Tradus de Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here