Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide pentru turiști

0
506

Cetatea-de-Scaun-a-Sucevei-inchisa-pana-la-1-martie-2013-1357303720-1.947449-[640x480]Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide pentru turiști începând de miercuri, 6 august, a declarat, marți, directorul Muzeului Bucovinei din Suceava, Emil Constantin Ursu.

Potrivit lui Ursu, Cetatea de Scaun a Sucevei se redeschide parțial pentru vizitare, turiștii având acces doar în curtea interioară a cetății, miercuri, de Sărbătoarea Schimbarea la Față a Domnului, între orele 8,00 — 20,00, urmând ca de joi programul de vizitare să fie: luni-vineri între orele 17,00 — 20,00, iar sâmbătă și duminică între orele 8,00 — 20,00.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, declara luna trecută că obiectivul de la Cetatea de Scaun va fi deschis progresiv, cu luarea măsurilor de protecție, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, astfel încât pe perioada verii să se poată organiza manifestările tradiționale din cetate, respectiv Festivalul Medieval și Bucovina Rock Castle, ce se desfășoară în a doua jumătate a lunii august.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost închisă pentru public din luna aprilie din motive de securitate.

Cetatea de Scaun a Sucevei este restaurată printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuția Uniunii Europene.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here