Cetatea Râşnov, în TOP 10 cele mai frumoase zece castele “de zăpadă” din lume

0
248

rasnovRevista Conde Nast Traveler a publicat un top al celor mai frumoase zece castele “de zăpadă” din lume, cu peisaje uimitoare şi cetăţi impunătoare care merită vizitate pe timp de iarnă, iar printre acestea este și o cetate din România.

Cetatea Râşnov este inclusă pe această listă, alături de Castelul Neuschwanstein (Bavaria, Germania), Palatul ţarului Alexei Mikhailovich în Parcul Kolomenskoye (Moscova, Rusia), Castelul Matsumoto (Japonia), Castelul Hohenzollern (Germania), Castelul Hradcany (Praga, Republica Cehă), Castelul Blair (Perthshire, Scoţia), Castelul Gamlehaugen (Bergen, Norvegia), Castelul Uchisar (Nevsehir, Turcia) şi Castelul Inuyama (Japonia).

Cetatea Râşnov  a avut în 2015 un număr record de aproape 363.000 de vizitatori, transmite Mediafax.

Cetatea, un ansamblu fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul oraşului Râşnov din judeţul Braşov, este unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cetatea Râşnov controla, prin poziţia sa strategică, accesul în Transilvania dinspre Valea Râşnoavei.

Până la mutarea vămii de la Rucăr la Bran şi construirea cetăţii Bran pentru protejarea vămii regale, la sfârşitul secolului al XIV-lea, Cetatea Râşnov era prima fortificaţie lângă drumul Branului, după intrarea în Transilvania. În anul 1427, împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat Cetatea Râşnov, pe care a trecut-o în administrarea comunităţii locale şi căreia i-a acordat rangul de târg.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here