China ar putea fi nevoită să importe apă

0
88

apaÎntr-un studiu efectuat pe piața imobiliară din China, profesorul Gan Li, de la A&M University din Texas, estimează că există aproximativ 49 de milioane de case vacante în China, ceea ce indică faptul că țara se află într-un colaps al pieţei imobiliare. Acest aspect va avea o influență nefastă asupra  economiei, având în vedere că cinsprezece procente din produsul intern brut,  vin din această zonă.

Dar se pare că Țara Soarelui Răsare se confruntă în momentul de față cu o problemă mai importantă. Din stimările oficialilor, importurile de produse agricole ale țării necesită mai mult teren decât poate furniza întreaga suprafață a Californiei.

Motivul ar putea fi simplu, dacă am spune că în China nu există suficient teren fertil pe care să îl poată utiliza în agricultură, pentru a sprijini creșterea cererii de alimente necesare populației sale. Teoretic problema s-ar putea rezolva ușor. Cu răbdare și tehnologie, solul arid ar putea fi reabilitat. Dar problema majoră, conform declarației economistului Qian Keming, cu care se confruntă în acest moment China este deficitul de apă dulce. În cadrul celei de-a treia ediții a conferinței internaționale Agribusiness acesta a precizat că resursele de apă dulce pe  care le au la dispoziție sunt de 2100 de metri cubi pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă puțin peste 25% din nivelul mediu în lume.

În continuare acesta a anunțat că lipsa de apă pentru irigații se ridică anual la aproximativ 30 miliarde de metri cubi.

Și cum apa este o resursă vitală în agricultură, în lipsa ei China este nevoită să găsească soluții pe termen  pentru  a rezolva dilema producției agricole.

Mu Guangfeng, șeful biroului de evaluare a impactului asupra mediului al Ministerul Protecției Mediului a declarat că o creștere a importului de alimente ar putea ajuta la protejarea resurselor de apă dulce. De asemenea oficialii se gândesc introducă un sistem de tarifare a apei, convinși că astfel cetățenii vor începe automat să se gândească să economisească apă.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here