Cinci noi cărţi semnate de J. D. Salinger vor fi publicate POSTUM

0
120

JD SalingerCel puţin cinci noi titluri semnate de scriitorul american J. D. Salinger, care a murit în 2010, vor fi publicate începând cu anul 2015.   The New York Times  a scris, pe 25 august că, potrivit unui documentar şi unei cărţi, ambele intitulate “Salinger”, cel puţin nouă texte semnate de autorul american vor putea fi publicate peste doi ani, informează Mediafax, citând Le Monde.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Realizat de Shane Salerno, care a petrecut nouă ani din viaţă documentându-se pentru acest subiect, documentarul va avea premiera pe marile ecrane pe 6 septembrie, înainte de a fi difuzat pe postul PBS. Acesta este însoţit de o carte semnată de Shane Salerno şi David Shields, care va intra în librării pe 3 septembrie.

Potrivit lui Salerno, înainte de a muri, J.D. Salinger a dat permisiunea de a publica operele sale societăţii Salinger Estate, care se ocupă de moştenirea sa şi este condusă de fiul său, Matthew Salinger şi văduva sa, Colleen O’Neill.

Fără telefon şi discuţii cu fanii

Scriitorul american Jerome David (J.D.) Salinger, care a trăit în satul Cornish, în New Hampshire (SUA), până la moartea sa, în 2010, a fost atât de discret în legătură cu viaţa sa privată, încât a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii ale sale, bazată, în parte, pe scrisorile lui personale. El nu deţinea un telefon şi nu avea contact cu admiratorii săi.

Opera sa include celebrul roman “De veghe în lanul de secară”, un titlu de referinţă în literatura americană, dar şi “Franny şi Zoey” şi “Nouă povestiri”. Scriitorul a murit pe 27 ianuarie 2010, la 91 de ani.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here