Cine a inventat periuța de dinți?

0
208

periutaSimțul comun ne spune că oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de igiena lor personală, inclusiv de îngrijirea igienei orale. Așadar, încă din cele mai vechi timpuri, oamenii sunt obișnuiți să-și curețe dinţii

Conform, http://www.history.com/, primii care au introdus metoda igienei orale au fost egiptenii antici care îşi frecau dinţii cu o pudră specială făcută din copite de taur şi coajă de ouă. Ei au fost urmaţi de romani care optau pentru curăţarea dinţilor cu ajutorul unor beţe cu vârful zdrenţuit.

În plus, grecii își curăță și ei dinții, dar utilizau pânze aspre pentru a face acest lucru.

Dar, cu aproximativ 800 de ani în urmă, chinezii au început să conceapă primii strămoşi ai periuţelor moderne. Ei foloseau păr gros de animale pe care îl prindeau de mânere de bambus sau din fildeş. În Evul Mediu, călătorii au început să aducă astfel de periuţe de dinţi şi în Europa.

Potrivit sursei menționate mai sus, în secolul 18, un britanic numit William Addis a ajuns în închisoare pentru că a incitat la revoltă. Se plictisea în celulă, aşa că a sculptat în os un mâner, a făcut găuri în el şi a introdus în acestea fire de păr de porc pe care le-a fixat cu sârmă.

Addis a început să producă în masă invenţia sa după ce a ieşit din închisoare şi a ajuns astfel un om foarte bogat.

Menționăm că, în 1938, compania DuPont a dezvoltat prima periuţă de dinţi cu peri din fibre de nailon.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here