“Cinema în aer liber”, la Iași

0
93

descarcare_5-465x390Caravana Metropolis – “Cinema în aer liber”, cel mai mare festival nomad de film din ţară, a ajuns astăzi la Iaşi, al patrulea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 24 – 29 iunie. Asociaţia Culturală Metropolis, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, informează un comunicat de presă.

De marţi până duminică, ieşenii se pot bucura de o selecţie de şase filme noi-nouţe, multi-premiate la importante festivaluri internaţionale de film. Va fi utilizat cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², și singurul proiector digital mobil din țară, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe ale lumii.

Marţi, 24.06, de la ora 21.30, va fi prezentată producţia românească #SELFIE, o comedie în regia Cristinei Iacob, cu Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Vlad Logigan. În loc să stea acasă și să învețe pentru BAC, trei proaspăt absolvente de liceu decid să plece la mare și să își termine adolescența în stil rebel! Ele vor libertate, adrenalină și dragoste de-o vară. #Selfie este considerat filmul românesc al verii.

Miercuri, 25.06, ora 21.30, EA/ HER, regia Spike Jonze, cu Joaquin Phoenix și Scarlett Johansson, laureat cu Oscarul pentru scenariu original și Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu în 2014.

Joi, 26.06, ora 21.30, BORGMAN, regia Alex Van Warderdam, thriller olandez, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2013.

Vineri, 27.06, ora 21.30, COLIVIA AURITĂ/ LA CAGE DOREE, regia Ruben Alves, comedie dulce-amăruie, a obţinut Premiul publicului la European Film Awards 2013.

Sâmbătă, 28.06, ora 21.30: THE GRAND BUDAPEST HOTEL, regia Wes Anderson, cu Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Harvey Keitel, Bill Murray, Adrien Brody, Mathieu Amalric, Edward Norton, laureat cu Ursul de Argint la Berlin IFF 2014.

Duminică, 29.06, ora 21.30, MAREA FRUMUSEȚE/ LA GRANDE BELLEZZA, regia Paolo Sorrentino, Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013.

Ana Grama

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here