Cinematografia, noua materie preferată a liceenilor

0
96

15jos-465x390Într-un sistem în care tinerii de liceu preferă să își petreacă timpul liber în parcuri sau cafenele, există și excepții. Un grup de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” a format o trupă de film, care face furori atât în rândul colegilor, cât și al profesorilor.

Aflată sub coordonarea lui Dan Iliuță, elevul care visează să ajungă departe în acest domeniu, trupa liceului, denumită Lazăr Cinema Army, împreună cu Cinema- Edu, au organizat, săptămâna trecută, o proiecție în care au fost încadrate mai multe scurtmetraje dedicate publicului de toate vârstele. Reușita este una importantă pentru elevi, ținând cont că Cinema Edu este cel mai extins proiect de educație cinematografică din țară, după aprecierile celor din domeniu.

Evenimentul a purtat un nume menit să transmită un mesaj, „Proiecția de film ALTFEL”. Inițiatorii au explicat acest „ALTFEL” prin faptul că ei își propun să nu se axeze pe un singur gen de film, ci să facă o gamă variată, de la comedii până la drame. Elevii neau demostrat acest lucru prin scurtmetrajele prezentate pe marele ecran de la Noul Cinematograf al Regizorului Român, unde colegii, părinții sau profesorii au putut urmări atât povestea unui băiat simplu, care își descoperă pasiunea pentru fotografie prin intermediul unchiului decedat, dar și primele trei episoade ale serialului de comedie „Friendzone”.

La eveniment au participat şi băieţii care se pregătesc de marea lansare a show-ului de vară „PUŢIN CAM DIRECŢI”. Gabriel Fereşteanu şi Andrei Niculae au salutat iniţiativa elevilor lăzărişti, fiind în centrul unui selfie care i-ar face invidioşi chiar şi pe actorii de Oscar.

Sursa: evz.ro

Jurnal Spiritual

Puteti accesa: https://jurnalspiritual.eu/cinematografia-romaneasca/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here