Ciobănesc australian – cel mai frumos exemplar din România

0
204

catelCluj Napoca a fost în acest week-end gazda unei expoziții canine, în cadrul căreia au defilat peste 1.200 de câini din toată lumea.

Tunși, tapați, pieptănați sau cu blănița întinsă cu placa – toate patrupedele erau pregătite pentru marea defilare.

La finele expoziției, un ciobănesc australian, născut și crescut în București a fost desemnat cel mai frumos exemplar din Romania.

Potrivit http://stirileprotv.ro/, superbul Kashmir, de 1 an și jumătate, a strălucit în luminile reflectoarelor și a îndeplinit toate standardele atent verificate de arbitri.

“Speram să câștig… Toata lumea speră, îți dorește, dar ma bucur foarte mult că această rasă deja capată popularitate în România; la noi nu e prea popularaă, cunoscută… și e păcat. E o rasă fantastic!”, a subliniat Dana Niculescu, stăpâna câinelui câștigător.

Conform arbitrului Italian, Francesco Cochetti: “nu există câine perfect, deși fiecare încearcă să îl prezinte astfel; alegem câștigător câinele care se apropie cel mai mult de standardele internaționale.”

Printre cei care s-au pregătit intens pentru această competiție se numără și Niki, un yorkshire terrier de 15 luni: “cățelușa Niki a venit de acasă cu părul pe moațe, iar stăpâna a pregatit-o pentru arbitraj tapându-i părul. Însă, din pacate, Niki n-a fost răsplatită cu niciun premiu”.

Maroti Gabor, stilist canin din Ungaria menționează: “terrierul negru rusesc este dificil de pregătit. Doar ca să îl spălăm și să îl uscăm ne ia 2 ore și apoi încă 2 ca să îl tundem și să îi dăm forma.”

Este important de știut că, pe lângă animalele cu pedigree, la expozitie au fost prezenți și câini care își căutau potențiali stăpâni. Chiar dacă nu au urcat pe podium, aceștia au fost primiți cu brațele deschise de către vizitatorii iubitori, care s-au arătat foarte preocupați de soarta lor.

Alexandra Gîrbea

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here