Ciocolata caldă îmbunătăţeşte memoria

0
156

1516Boabele de cacao protejează creierul contra demenţei, susţin cercetătorii americani, în cadrul unui studiu publicat recent de revista Nature Neuroscience, citat de Daily Mail.

Ooamenii de ştiinţă încurajează consumul unei ceşti de cacao cu lapte sau ciocolată caldă, în fiecare seară, pentru ameliorarea memoriei. Savanţii au precizat că acest lucru este posibil datorită unor antioxidanţi din cacao, denumiţi flavanoli,  care au capacitatea de a îmbunătăţi memorie persoanelor de vârsta a treia.

Experţii au analizat au dorit să afle dacă flavanolii din cacao pot să stimuleze funcţia cerebrală şi performanţa cognitivă pentru 37 de persoane, cu vârste cuprinse în intervalul 50-69 de ani, care au primit fie doze mari, fie doze mici de flavanoli de cacao timp de trei luni.

Ei au descoperit că, în cadrul unor teste de memorie, participanţii care au primit cele mai mari doze de flavanoli de cacao au obţinut rezultate mult mai rapide decât aceia care au primit doze mici din acele substanţe.

Ana Grama 

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here