CITATE CELEBRE: „Când vorbeşti, spui o poveste. Când asculţi, aduci o mângâiere”

0
226

CITATE CELEBRE: „Când vorbeşti, spui o poveste. Când asculţi, aduci o mângâiere”

„Când vorbeşti, spui o poveste. Când asculţi, aduci o mângâiere.” – Dale Carnegie

Când vorbeşti, spui o poveste

Când vorbeşti, spui o poveste. Un proverb spune că prietenul adevărat la nevoie se cunoaște, căci doar la ceas de cumpănă poți cântări cu adevărat ce-a fost vorbă în vânt. Atunci afli și cine te sprijină cu adevărat când ai nevoie.

Este însă la fel de adevărat că prietenia se cultivă, căci nimic nu vine de la sine putere. Dumnezeu lucrează prin oameni, de aceea ne trimite în ajutor persoana de care avem nevoie să ne sprijine. Dar aceasta ar trebui să și găsească drumul liber spre inima noastră. Căci, dacă îi trântim cuiva ușa în nas, n-ar trebui să ne plângem că nu ne-a trecut pragul.

Când asculţi, aduci o mângâiere

Când vorbeşti, spui o poveste. Deci, pe lângă nevoia noastră de a ne povesti păsurile, să avem grijă și de ai noștri. De cei apropiați din familie sau prieteni. Este, așa cum spune Dale Carnegie, situația în care aduci alinare. Deoarece „când vorbeşti, spui o poveste. Când asculţi, aduci o mângâiere.”

Este normal ca prietenii să ne poată împătăși ce le îngreunează viața. Și chiar dacă nu îi putem ajuta cu altceva, faptul că împart cu noi grija este deja o mare alinare.

Pe de altă parte, este vital să nu abuzezi de timpul și bunătatea altora. Nici tu ca prieten, nici să nu îi lași pe alții să o facă.

Pentru că atunci numai de prietenie nu mai este vorba. Pare greu, dar cu siguranță nu avem nevoie de falși prieteni. Se știe că exploatarea afectivă în numele prieteniei nu este ceva de dorit nici chiar dușmanilor.

Alte citate celebre AICI

Ana Grama