Cojile de banană. Știați că…

0
104

Cojile de banană. Știați că…

După ce consumaţi fructele, nu aruncaţi cojile de banane. Au o mulţime de întrebuinţări pentru sănătate.

bananeCojile de banană. Scoaterea aşchiilor.

Aplicaţi pe locul afectat o bucată de coajă de banană cu partea interioară în jos, lipiţi-o cu un plasture 24 de ore. Enzimele fructului trag aşchia la suprafaţa pielii, unde puteţi să o scoateţi cu uşurinţă.

Vindecarea zgârieturilor.

Aplicaţi o felie de banană sau o bucăţică de coajă pe locul afectat sau, pur şi simplu, frecaţi-l cu banană. Repetaţi această procedură de cel puţin 2 ori pe zi, până când rana se vindecă.

Cojile de banană. Eliminarea negilor.

Coaja de banană este un remediu străvechi pentru îndepărtarea negilor. Înainte de culcare, fixaţi cu plasture o bucată de coajă pe negi şi lăsaţi-o peste noapte. Repetaţi până la dispariţia negilor. O cură poate dura de la o săptămână până la o lună.

Tratament pentru psoriazis şi acnee.

Frecaţi cu banana zonele afectate, pentru ameliorarea simptomelor de psoriazis, cum ar fi durerea şi uscăciunea. În caz de acnee, faceţi aceiaşi paşi. Veţi observa o îmbunătăţire, după câteva aplicaţii.

Cojile de banană. Albirea dinţilor.

Periaţi dinţii, ca de obicei, folosind pasta de dinţi, apoi frecaţi-le suprafaţa cu partea interioară a cojii de banană, timp de două minute. Repetaţi de 2 ori pe zi, pentru a albi dinţii.

Întinerirea pielii.

Ştergeţi periodic, cu partea interioară a cojii de banană, faţa, gâtul şi decolteul. Pielea va beneficia de hidratare, va întârzia şi apariţia ridurilor.

Sursa: Formula AS

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here