Colecţia “Rita Şapira-Şain”, expusă la Muzeul Satului

0
111

87736_1Colecţia “Rita Şapira-Şain” donată Muzeului Satului în anul 2013 a fost deschisă publicului. Expoziţia poate fi vizitată, săptămânal, de miercuri până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.

În cadrul expoziţiei parlamente pot fi admirate numeroase obiecte de port tradiţional, obiecte de ceramică veche, dar şi bijuterii.

Potrivit reprezentanţilor muzeului, o parte din lucrări, realizate din metal polizat şi marmură albă sau cu reflexe azurii, imortalizează siluete de copii şi dau preţiozitate gesturilor lor. Familia, maternitatea, visul sunt alte teme propuse de artistă. Alături de sculptura diafană, artista a realizat numeroase lucrări de tapiserie şi măşti confecţionate din sfoară de Manila.

Scurtă biografie

Rita Şapira-Şain este sculptor, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 1999. A urmat cursurile Academiei de Artă din Bucureşti unde a studiat sculptura la clasa maestrului Corneliu Medrea. A avut expoziţii de autor în Europa (România, Italia, Suedia, Elveţia) şi în Statele Unite ale Americii. Lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare şi muzee de artă din Canada, Mexic, Statele Unite ale Americii, Elveţia, România şi Israel.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here