“Colecţii de marcă”, o surpriză de tezaur pentru iubitorii de timbre

0
179

Colectii-de-marca_Distinguished-collections-214x300Emisiunea de mărci poştale “Colecţii de marcă” va putea fi achiziţionată începând de vineri de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Potrivit unui comunicat, emisiunea “Colecţii de marcă” îi poartă pe iubitorii de timbre într-o călătorie în lumea secolelor X-XI, invitându-i să descopere frumuseţea pieselor de tezaur aflate în patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României.

Cele patru timbre care compun această emisiune de mărci poştale ilustrează podoabe şi monede descoperite la Dinogeţia, una dintre aşezările importante ale regiunii Dunării de Jos, zonă care a avut de-a lungul secolului al XI-lea o evoluţie înfloritoare, relevată de cercetările arheologice.

Mărcile poştale, cu valorile nominale de 3 lei, 4,50 lei, 9,10 lei şi 14,50 lei, reproduc astfel piese descoperite în anii 1950 şi 1954, aparţinând tezaurului de la Dinogeţia, precum: crucea relicvar de la Dinogeţia, inele de aur şi argint, monede de aur şi verigi de aur.

Din punctul de vedere tehnic, emisiunea este completată de un set de două plicuri prima ziiar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre, minicoala de 4 timbre + 4 viniete şi blocul de 4 timbre + 2 viniete.

Cea mai nouă colaborare dintre Romfilatelia şi MNIR, emisiunea “Colecţii de marcă” continuă astfel parteneriatul de succes dintre cele două instituţii, marca poştală reiterându-şi rolul de promotor al istoriei naţionale şi demonstrând astfel că filatelia cultivă valori şi este martorul şi mesagerul moştenirii neamului românesc, mai informează sursa citată.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here