Comedia “Amorul dănțuie și feste joacă” după piesele lui Shakespeare

0
339

18489855Spectacolul “Amorul dănțuie și feste joacă” al Teatrului Național “Mihai Eminescu” din Chișinău a deschis, în septembrie 2014, pe scena Sălii Studio a Teatrului Național din Capitală, turneul “Teatrul Românesc la București și Chișinău”, cel mai amplu schimb cultural între două teatre naționale din cele două capitale, informează un comunicat al TNB.

Pornind de la patru comedii shakespeariene, în care dragostea joacă în voie și le face feste celor cinci perechi de tineri îndrăgostiți, regizorul Alexandru Vasilache a imaginat un scenariu teatral, muzical și coregrafic antrenant, bazat pe ritualuri și tradiții ancestrale, în care jocul, gluma, portul popular și obiceiurile românești îmbracă, cu har mioritic, hazul shakespearian.

“12 Scaune” după Ilf și Petrov este o comedie muzicală despre subiecte arzătoare: goana după avere și putere, minciuna, birocrația, hoția și corupția. Pe cele douăsprezece scaune ale vestiților scriitori satirici vor lua loc aproape toți actorii trupei, împreună cu directorul teatrului, Petru Hadârcă, tot el fiind și regizorul remarcabilei montări.

“Copiii foametei. Mărturii” de Alexei Vakulovski, regia Luminița Tăcu, prilejuiește întâlnirea cu un spectacol răscolitor și un gen teatral mai nou, teatru-documentar. O poveste plină de învățăminte, despre sacrificiu, sinceritate, noblețe și omenie, care adună mărturii tulburătoare cu privire la foametea din 1946-1947 și eroii ei, niște copii maturizați înainte de vreme, în condiții inumane”, se precizează în comunicat.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here