Compasul…Ştiaţi că?

0
326

compasCompasurile sunt instrumente care au fost folosite încă din Antichitate pentru măsurarea distanțelor, lungimi de transfer de la un desen la altul, și de a face cercuri în desen. Compasul roman antic a supraviețuit în colecțiile Muzeului Britanic. Înainte de secolul al 18-lea, când un picior a fost modificat pentru a lua un pix sau un  creion si pus in acel punct, compasul  a avut două puncte ascuțite, cum ar fi separatoarele.

De asemenea, el are, de obicei, două picioare, unul cu un punct  ascuțit pentru deținerea instrumentului într-un loc fix și unu pentru un pix sau creion  pentru desenarea unui cerc.

Unele compasuri au puncte interschimbabile, astfel încât acestea să poată funcționa,ca separatoare. Ambele tipuri de obiecte au fost vândute pe scară largă în mod individual sau în seturi de instrumente  pentru desen  din secolul 17 pana in secolul  20. Factorii de decizie ai instrumentului, cum ar fi Nicolas Bion în secolul al 18-lea și William Ford Stanley în secolul al 19-lea, au oferit descrieri detaliate ale diferitelor tipuri de separatoare și compasuri potrivite pentru diferite sarcini de desen. .

Cele aproximativ 50 de obiecte și documentații aferente în colecțiile de matematică NMAH, ilustrează diversitatea formelor ale compasului, precum și proliferarea  instrumentelor  în jurul anului 1900.

Compasul a continuat să fie folosit în clasa de geometrie.

În secolul 21, compasul este  folosit aproape exclusiv în învățământul primar și secundar, cu proiectarea asistată pentru masurare şi în practica profesională.

Obiectele din colecție au fost făcute din alamă, argint, aluminiu, oțel, precum și alte metale, lemn și plastic. Acestea au fost făcute în Germania, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite, Franța și Japonia, între secolul al 18-lea și sfârșitul secolului 20. Un model de brevet este în colecție

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here